Meram’da bu Pazar plebisit yapılacak

Meram’da bu Pazar plebisit yapılacak

Meram Belediyesi, 4 mahallenin ortak kullanımına sunulacak tesis için farklı talepler gelince, çözümü sandığa götürmekte buldu

4 mahalleden 10 bin kişi 24 Ağustos’ta sandığa giderek, pusulada yer alan 4 seçenekten birini seçecek. Plebisitin istişare anlamına geldiğini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, sandıktan çıkan sonuca göre hangi yatırımın yapılacağına karar vereceklerini söyledi.

Meram Belediyesi, kendi mülkü olan bin metrekarelik alana tesis yapmaya karar verdi. Ancak 4 mahallenin ortak kullanım alanı olacak tesis için farklı talepler gelince, belediye yönetimi plebisit yapılması kararı aldı. Konya’da ilk defa yapılacak plebisit uygulaması için, 4 mahallenin sakinleri sandık başına gidecek. Oy pusulasında aile yaşam merkezi, çocuk parkı, gençlik merkezi ve spor merkezi olmak üzere 4 seçenek yer alıyor. Yapılacak tesise, oylama sonucunda 4 mahallenin sakinleri karar vermiş olacak.

Plebisit uygulaması hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Pazar günü tesisin yapılacağı alanda Kurtuluş, Muradiye, Mehmet Vehbi ve Saadet Mahallesi sakinlerini oy kullanmaya davet etti.

“PLEBİSİT İSTİŞARE SÜRECİNİ İŞLETMEKTİR”

Başkan Fatma Toru, “Plebisit yabancı bir kavram olduğu için, çoğu vatandaşımız ilk defa duymuş olabilir. Bizim dinimizde istişare süreci vardır. Her konuda istişare tavsiye edilmektedir. Plebisit bir anlamda istişare sürecini işletmek demek. Ama hukuki terim ve kavram olarak da literatüre girmiş bir terim. Yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin seçim beyannamesinde yerel yönetimlere plebisit tavsiye edildi. Biz uygulamayı Kurtuluş, Muradiye, Mehmet Vehbi ve Saadet Mahallesi’nde yapacağız. Bu dört mahallemizi ilgilendiren ortak noktada Ahmet Özcan Caddesi’ne cepheli belediyemize ait bin metrekarelik arsamıza hangi tesisin yapılacağı konusunda vatandaşlardan farklı talepler geldi. Bir uzlaşma sağlanamadı. Hem yerel seçim beyannamesinde yer alan partimizin misyonuna uygun olarak bu işlemi yerine getirmek, hem de partimizin misyonuyla doğrudan alakalı olarak demokrasi sürecinin işletilmesi anlamında böyle bir uygulamaya karar verdik” dedi.

BAŞARI ORANI KATILIMA BAĞLI

Oy verme işleminin 24 Ağustos Pazar günü 4 mahalleden 10 bin kişinin katılımıyla yapılacağını belirten Başkan Toru, “Katılım ne kadar yoğun olursa, sonuç da o kadar başarılı olacaktır. Bildiğimiz seçim standardında 4 sandığımız olacak. Şu ana kadar olan beklentilerle ilgili pusulamızda aile yaşam merkezi, çocuk parkı, gençlik merkezi ve spor merkezi seçenekleri yer alıyor. Bu 4 seçenekten birini halkımız seçecek. En çok hangisi tercih edilirse, biz o tesisi halkımızın istediği şekilde planlayarak, bölgeye kazandıracağız. Çünkü biz yerel yönetim olarak şuna inanıyoruz; Vatandaşlarımız yaşadığı alanla ilgili karar alma, planlama ve uygulama süreçlerinde söz sahibi olsun. Dünya genelinde gidişat bu yönde. Demokratik bilinç de hızla gelişiyor. Bu sürece bir katkıda bulunmak ve bundan sonraki uygulamalara da yön versin istedik. Bir Belediye Başkanı olarak şunu arzu ediyorum; Buradaki uygulama başarı ile sonuçlansın, diğer mahallelerimizden de benzer talepler gelsin” ifadesini kullandı.

Oy verme işlemi 24 Ağustos Pazar günü saat 08:00’de başlayacak ve 17:00’de sona erecek. Sandıklar Mehmet Vehbi Mahallesi’nde tesisin yapılacağı alanda kurulacak. Oy verme süresince alanda çeşitli aktiviteler de yapılacak.