Mehdi Eker, Ağrılılarla iftarda buluştu

Mehdi Eker, Ağrılılarla iftarda buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:- "Başka coğrafyalarda, kimsenin farklılığa tahammül etmediği ülkelerde, topraklarda kavgalar, çatışmalar yaşanırken bu topraklarda insanların etnik kimlik, inanç, din, görüşleri ne olursa olsun hepsi bir arada barış

SAKARYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, başka coğrafyalarda, kimsenin farklılığa tahammül etmediği ülkelerde, topraklarda kavgalar, çatışmalar yaşanırken bu topraklarda insanların etnik kimlik, inanç, din, görüşleri ne olursa olsun hepsinin bir arada barış içerisinde yaşadığını belirterek, "Çoğulculuğun en muhteşem örneğini millet bu topraklarda İslam medeniyeti tasavvuruyla başarılı bir şekilde hayata geçirdi." dedi.

Sakarya Ağrılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce Adapazarı ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Eker, Sakarya'da bulunmaktan onur duyduğunu söyledi.

Hep birlikte Türkiye'yi zenginleştirme, refahını artırma, çocuklar ve torunlar için daha güzel bir ülke haline getirmenin gayretinde olduklarını belirten Eker, "Daha demokratik, müreffeh bir ülkede herkesin başı dik, alnı ak ve açık hangi mensubiyete, etnik kökene, kültüre ve inanca sahip ise bununla iftihar edebileceği, bu kimliğini onurla taşıyabileceği güçlü, demokratik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan hepimizin onur duyacağı bir sistemi inşa etmek arzusundayız. Bütün reformlarımızın gayesi budur." diye konuştu.

Eker, birlikte ve güçlü olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çünkü etrafımızda yangınlar çıkarıldı. O yangınları biz çıkarmadık, Orta Doğu'nun haritaları değiştirilmeye çalışılıyor, gün geçmiyor ki Orta Doğu'nun bir köşesinde yeni bir fitnenin ateşi, fitili yakılmasın. Son 100 yılda iki tane dünya savaşı yaşandı. Birinci Dünya Savaşı'nın izleri ve çalkantıları hala devam ediyor çünkü o savaşta bizim de üzerinde yaşadığımız coğrafyaya ait plan ve hesaplar vardı. Bugün hala onun izleri yer yer görülüyor. Katar, Suriye, Irak'ta olup bitenler aslında onun işareti."

Birlikte barış içerisinde yaşayabilecek bir kültüre sahip millet olduklarını dile getiren Eker, 600 seneden fazla bir süre Osmanlı İmparatorluğu, 300 yıl da Selçuklu Devleti içinde birlikte yaşandığını kaydetti.

Mehdi Eker, başka coğrafyalarda kimsenin farklılığa tahammül etmediği ülkelerde, topraklarda kavgalar, çatışmalar yaşanırken bu topraklarda insanların etnik kimlik, inanç, din, görüşleri ne olursa olsun hepsinin bir arada barış içerisinde yaşadığını vurgulayarak, çoğulculuğun en muhteşem örneğini milletin bu topraklarda İslam medeniyeti tasavvuruyla başarılı bir şekilde hayata geçirdiğini anlattı.

"Biz bugün bunun tekrar en güzel şekilde yaşatılabileceği imkana sahibiz." diyen Eker, şunları söyledi:

"Bunu sadece kendimiz için değil bütün dünyanın diğer ülkelerine, İslamofobi düşüncelerinin, yabancı düşmanlığının, ırkçılığının geliştiği topraklara, ülkelere, kültürlere de bunu rahatlıkla örnek olarak gösterebiliriz. Bu imkan var, bu imkan ortak tasavvurumuzdur. Allah mazlumlara yardım etmeyi, sahip çıkmayı, hakkın ve adaletin yanında durmayı, durabilmeyi ve onun için mücadele edebilmeyi bize nasip etsin."

Eker, daha sonra, Erzurum'un Şenkaya ilçesi kırsalında düzenlenen ve 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz'ın Sakarya'nın Serdivan ilçesi Arabacıalanı Mahallesi'ndeki baba evine gelerek, aileye taziyelerini iletti.

Bir süre burada şehit babası Aziz Yılmaz'la sohbet eden Eker, daha sonra şehirden ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :