Meclisimiz Milli İrade ruhunun timsalidir

Meclisimiz Milli İrade ruhunun timsalidir

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayıyla bir mesaj yayınladı.


Başkan Tutal  yayınladığı mesajda ; "Demokrasimizin kalbi ve Milli iradenin  temsil makamı olan Meclisimiz  dün olduğu  gibi bugün de Ülkemizin istikbali, Milletimizin geleceği için umut kaynağı  olarak çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yapacaktır" dedi.Belediye Başkanı Mehmet Tutal mesajının devamında ise  şu görüşlere yer verdi: "Kurtuluş  Savaşımızı zaferle  sonuçlandıran  23 Nisan 1920  sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan  demokrasimizin  ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi  23 Nisan 1920'de olduğu gibi bu gün de  aydınlık istikbalimizin teminatıdır. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi; 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünde anlatılmaktadır. Bunun anlam ve önemini çok iyi kavramış millet olarak gelecek nesillerimize daha modern, yaşanır, daha refah içinde bir Türkiye bırakacağımızdan endişe duymuyoruz.  
İstiklal mücadelesinin  en zorlu günlerinde Milli birliğin, milli mutabakatın, milli egemenliğin en somut tecellisi olarak doğan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ve  daha da güçlenen Cumhuriyetimizle, milletçe, geleceğe güvenle bakıyoruz. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.
Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan , yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza  sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Köklü mirasımızı, tarihi zenginliğimizi geleceğin dünyasına taşımak,  demokratik ve  çağdaş bir Türkiye bırakmak için yılmadan yorulmadan çalışacağız.
Bu duygu düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 94. yıl dönümünü 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak   ilk Meclis'in açıldığı ruhla  kutluyor; Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini  ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve  rahmetle anıyorum" dedi.