MEB ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı!

MEB ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı!

Ehliyet Sınav Sonuçları açıklanarak adayların heyecanlı bekleyişlerini sona erdirdi.

Ehliyet Sınav Sonuçlarına ulaşmak isteyen öğrenciler online olarak bu işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Ehliyet Sınav Sonuçları resmi MEB adresi üzerinden sizlerin erişimine sunulmaktadır.

Ulaşım her vatandaşın kullandığı en önemli haklardan biridir. Günlük hayatta bir çok insan ulaşımdan faydalanmaktadır. Bu ulaşım bazen araç olsa da bazen de stres kaynağı olabilmektedir. Ülkemizde büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların en büyük stres kaynaklarından biri trafiktir. Bu stresi kaldırmak için uzmanlar her ne kadar toplu taşıma araçlarının kullanımına teşvik etse de toplu taşıma araçlarındaki konforsuzluk vatandaşları bu çözümden uzak tutmaktadır.  Vatandaşlar da artık çözümü kendileri üretmektedirler. Çözümü bireysel araç kullanımında bulan vatandaşlar aslında trafik yoğunluğuna daha da yoğunluk katmaktadırlar. ancak ulaşımın konforluğu açısından insanlar bu yolu tercih etmektedirler. Araç kullanımı bazen stresli durumlara yol açabilir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Özellik ile trafik kuralına uymayan araçların varlığı sadece o araç sahibinin canını değil aynı zamanda diğer trafikteki araçların canını da tehlikeye atmaktadırlar. Bu nedenden dolayı vatandaşların trafiğe daha bilinçli bir şekilde çıkmaları gerekmektedir. Devlet ehliyeti olmayan vatandaşlara araç kullanım hakkı tanımamaktadır. Eğer araç kullanmak istiyor ve on sekiz yaşınızı doldurmuş iseniz öncelik ile bir ehliyet belgesi almanız gerekmektedir. Bunun için ise önce MEB e bağlı olan bir sürücü kursuna kayıt olmanız gerekmektedir. Bu kayıt işlemin ardından ise derslere devamlılık göstererek sınavda sizlere sorulacak bilgileri öğrenmenizi sağlayacaktır. eğitim sürecini tamamladıktan sonra ehliyet sınavına girerek ve yeterli puanı alarak ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçmiş saylıacak ve ehliyet belgesine sahip olabileceksiniz.

 

Ehliyet sınavları uzun yıllardır iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama yazılı aşamadır. Sürücü kursundan öğrenilen sözel bilgiler ile sizleri bu sınava tabii tutacak olan MEB ehliyet sınav sonuçlarınızın 70 ve üzeri puanlarda olduğunu tespit ederse sizlere ikinci aşamaya girmeye imkan tanımaktadır. Eğer yetmiş puanı geçemezseniz bir sonraki sınav döneminde tekrar aynı sınava girmek durumunda kalacaksınızdır. İlk aşamadan oluşan ehliyet sınav sonuçları ikinci aşamaya geçmeden açıklanmaktadır. İkinci sınav ise adayların uygulamalı bir şekilde aldığı direksiyon eğitiminden ibarettir. Bu sınav uygulamalı bir sınavdır. Bu sınavda kişinin aracı kurallara uygun bir şekilde kullanıp kullanmadığına bakılır. Eğer kişi bu sınavdan heyetten çıkan kararla 70 ve üzeri alabilmiş ise başarılı sayılmaktadır. Ve böylelikle ehliyet sınav sonuçlarına bakılarak ehliyet belgesi almaya hak kazanır. Bu yıl 8 Ekim tarihinde gerçekleşen sınavları MEB düzenlenmektedir. Sınava giren sürücü adayları için meraklı bekleyiş bugün sona erdi. Bugün açıklanan sınav sonuçları ile artık vatandaşlar ehliyet sınav sonuçlarına ulaşabileceklerdir. Online olarak ulaşabileceğiniz ehliyet sınav sonuçlarına ,MEB in resmi web adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.