Matthew Kasırgası

Matthew Kasırgası

ABD Başkanı Obama, ABD’nin güneydoğu kıyılarını etkilemesi beklenen fırtınaya dair brifing aldı- Obama: “En iyiyi umut ediyoruz ama en kötüsü için de hazırlıklı olmak istiyoruz”

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama, ABD’nin güneydoğu kıyılarına doğru ilerleyen Matthew Kasırgası'na karşı hazırlıklı olduklarını söyledi.

Obama, ABD’nin güneydoğu eyaletlerini birkaç gün içinde vurması beklenen kasırgaya ilişkin Federal Acil Durum Yönetim Kurumunda brifing aldı.

Yaklaşık 20 dakika süren bilgilendirme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Obama, güneydoğu eyaletleri Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina’da etkili olacağı tahmin edilen fırtınaya karşı halkın duyarlı olmasını istedi.

Obama, Haiti’de etkisini gösteren fırtınanın ABD’ye doğru ilerledikçe kuvvetlenebileceğini belirterek, Florida eyaletinde perşembe gecesinden itibaren fırtınanın kendisini hissettirmeye başlamasını beklediklerini kaydetti.

Halkın yetkililerin uyarılarını ciddiye almasını isteyen Obama, “Herkesin yerel yetkililere kulak vermesini istiyorum. Eğer bölgenizin tahliye edilmesine dair bir uyarı varsa bunu ciddiye alın.” dedi.

Obama, yerel halkın bölgenin boşaltılma emrini dahi beklemeden fırtınaya karşı hazırlıklı olmalarını isteyerek, “En iyiyi umut ediyoruz ama en kötüsü için de hazırlı olmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Başkan Obama, Florida eyaletine bugün yapacağı ziyaretini fırtına nedeniyle iptal etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler