Manisa'da taciz iddiası

Manisa'da taciz iddiası

Çalıştığı fabrikanın genel müdürü tarafından tacize uğradığını, bu nedenle işten çıkartıldığını iddia eden kadın, fabrika önünde nöbet tutmaya başladı

MANİSA (AA) - Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde çalıştığı fabrikanın genel müdürü tarafından tacize uğradığını ileri süren kadın, fabrikanın önünde nöbet tutmaya başladı.

Yakınlarıyla fabrikanın önüne gelen Zuhal G (48), burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştığı fabrikanın genel müdürü tarafından tacize uğradığını, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından işten çıkartıldığını iddia etti.

Bildirimsiz ve tazminatsız olarak iş akdinin feshedildiğini anlatan Zuhal G, şunları söyledi:

"Onurlu ve hakkını sonuna kadar arayacak, mücadelesini sonuna kadar sürdürecek bir kadınım. İşten çıkarılma gerekçelerimin arasında şirkete ait herhangi bir bilgiyi dışarı sızdırmak yok. Bugüne kadar bu konuda şirket tarafından hakkıma açılmış bir soruşturma da yok. Konu saptırılmaya çalışılıyor. Benim fabrika adını karalamak gibi bir niyetim yok. Şirketin değil bir kişi hakkına şikayette bulundum. Bana şirketin değil kişinin cevap vermesi gerekiyor. Şirket neden bu kişiyi koruyor?"

Hakkını aradığını belirten Zuhal G'ye, babası, halası ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile bazı siyasi parti temsilcileri destek verdi.

Polis, fabrika önünde güvenlik önlemi aldı. Fabrikaya ait 4 tır ve kamyonetler şirketin önünü kapattı.

Bu arada fabrikanın dahil olduğu vakfın başkanı Gaye Akçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burası kurumsal bir şirket, bize ihanet edeni burada tutamayız. Onlar fabrika önünde nöbet tutabilir. Nereye kadar gider bilemiyorum. Bizim vicdanımız rahattır. Olmayan bir şeyi adı geçen istiyor diye kabul etmemiz mümkün değil. Ticari sırlarımızı paylaştığı için işten çıkartılmıştır" diye konuştu.

Manisa'da taciz iddiası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler