"Maltepe Havagazı Fabrikası'nın önlem alınmadan yıkıldığı" iddiası

"Maltepe Havagazı Fabrikası'nın önlem alınmadan yıkıldığı" iddiası

Ankara Valiliği:- "Henüz yıkımı yapılamamış binada asbest varlığı görülmüş ancak havada asbest yayılımının söz konusu olmadığı belirlenmiştir. Elde edilen veriler ışığında, halihazırda halk sağlığını tehdit edecek bir durum olmadığı anlaşılmıştır"

ANKARA (AA) - Ankara Valiliğinden, "Maltepe Havagazı Fabrikası'ndaki yıkımda asbest yayıldığı" iddialarına ilişkin, "Henüz yıkımı yapılamamış binada asbest varlığı görülmüş ancak havada asbest yayılımının söz konusu olmadığı belirlenmiştir. Elde edilen veriler ışığında, halihazırda halk sağlığını tehdit edecek bir durum olmadığı anlaşılmıştır." açıklaması yapıldı.

Ankara Valiliğince basında yer alan "Çankaya Eti Mahallesi'nde bulunan binanın önlem alınmadan yıkıldığı ve oluşan asbest atıklarının insan ve çevre sağlığını tehdit ettiği" iddiaları üzerine yapılan açıklamada, bu konudaki laboratuvar analiz sonuçlarına işaret edildi.

Valilik tarafından temin edilen laboratuvar analiz sonuçlarının, oluşturulan komisyon tarafından incelendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Havagazı fabrika binası çevresinden ve tesis içerisinden, havadan ve topraktan alınan numunelerin analiz sonuçları değerlendirilmiş, henüz yıkımı yapılamamış binada asbest varlığı görülmüş ancak havada asbest yayılımının söz konusu olmadığı belirlenmiştir. Elde edilen veriler ışığında, halihazırda halk sağlığını tehdit edecek bir durum olmadığı anlaşılmıştır."

Açıklamada, bundan sonraki süreçte asbest içerdiği anlaşılan, yıkımı yapılmamış yapıların mevzuata ve teknik kriterlere uygun şekilde ilgili kurumların ve valiliğin denetiminde yıkımının sağlanacağı, atık yönetiminin kontrollü yapılacağı ve alınacak numunelerle de çevreye olabilecek tüm etkilerin izleneceği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :