Mağdurlardan mektupla "yuvamızı geri verin" çağrısı

Mağdurlardan mektupla "yuvamızı geri verin" çağrısı

Erken yaştaki evlilikler nedeniyle ceza alanlar ve ailelerinin, mağduriyetlerinin giderilmesi için Adalet Bakanı Bozdağ'a çok sayıda mektup gönderildi- Eşi cezaevinde bulunan A.P:- "Ben devletten hiçbir şey istemiyorum, sadece sevdiğim adamı, eşimi istiyo

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Erken yaştaki evlilikler nedeniyle ceza alanlar ve aileleri tarafından, mağduriyetlerinin giderilmesi için Adalet Bakanlığına ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a çok sayıda mektup gönderildi. Eşi cezaevinde olan mağdur kadınlar, "yuvamızı geri verin" çağrısı yaptı.

Ailelerin onayıyla erken yaşta gayriresmi evlilik yapan ancak Türk Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesi gereğince haklarında soruşturma açılan ve ceza alanlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ilettikleri dilekçelerle mağdur olduklarını belirtti. Mağdurlar tarafından Adalet Bakanlığına ve Adalet Bakanı Bozdağ'a da çok sayıda mektup ulaştı.

Söz konusu mektuplar, açılan soruşturmalar sonrasında tutuklanan, yargılandıkları davalarda hüküm giyen ve cezaevinde bulunanlar ile gayriresmi evlilik yapan kadınlardan geldi.

"Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na önergeyle eklenen düzenlemenin ise bu mektup ve dilekçelerle iletilen taleplerin yerine getirilmesine yönelik olduğu öğrenildi.

- "Yavrularımın gözü yaşlı kalıyor"

Erken yaşta gayriresmi evlilik yapan ve sevdiği kişinin cezaevinde olduğunu belirten A.P. isimli kadın, mağdur olduğunu anlattığı mektubunda, "Ben devletten hiçbir şey istemiyorum, sadece sevdiğim adamı, eşimi istiyorum. Ben eşimi oraya yakıştıramıyorum. Bayramlarda yavrularımın gözü yaşlı kalıyor." açıklamasında bulundu.

Niğde E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan ve 18 yaşından küçük bir kızla ailelerin onayıyla evlendikten sonra çocuklarının olmasının ardından tutuklanıp "cinsel istismar" suçundan 10 yıl hapis cezası alan hükümlü E.A, çocuğundan ayrı yaşamak istemediğini belirtti. E.A, Adalet Bakanlığına gönderdiği mektupta, "2007 yılında halen eşim olan D.A. ile evlendim. 2008 yılında hastanede bir erkek çocuğumuz oldu. Fakat eşimin yaşı 18'den küçük olduğu için 2015'te açılan kamu davası sonucu 10 yıl 10 ay hapis cezası aldım. Hiçbir şikayetçi olmadığı halde şu an çocuklarımın başında olacağım yerde cezaevindeyim." ifadelerine yer verdi.

Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevinde aynı suçtan hükümlü M.T ise severek evlendiği bir kızı kaçırdıktan sonra tutuklandığını ve cezasının onaylandığının ifade etti.

Sevdiği kız ve ailesi kendisinden şikayetçi olmadığı halde cezaevinde bulunduğunu bildiren M.T, mektubunda mağdur olduğunu anlattı.

"Cinsel istismar" suçundan hüküm giyen V.Ö. ise Adalet Bakanı Bozdağ'a hitaben gönderdiği mektupta, "Eşimle küçük yaşta evlendiğim için ceza aldım. Erken yaşta evliliğin suç olduğunu bilmiyordum. İki tane de kızım var. Bir kızım okula gidiyor. Eşim ise çalışmıyor." ifadeleriyle mağduriyetini anlattı.

- "Severek evlilik yaptım"

Niğde'de tutuklu bulunan A.K. de gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Adalet Bakanım, ben 2008 yılında severek bir kızla evlilik yaptım. O zaman eşimin yaşı tutmadığı için babasının rızasıyla nikah kıydım. Ellerinizden öper, iki tane de çocuğum oldu. Bu suçtan ceza aldım. Eşim, çocuklarım çok mağdur. Sayın Bakanım, çocuklarım benim yokluğumda rezil oldular. Siz büyüklerimizden bu küçük yaşta evlilikler için yasal bir düzenleme çıkartmanızı istiyorum. Bizi ayırmayın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :