LGS örnek soruları yayımlandı

LGS örnek soruları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için hazırlanan yeni örnek soru kitapçıklarını öğrencilerin erişimine sundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için hazırlanan yeni örnek soru kitapçıklarını öğrencilerin erişimine açtı. Örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından toplamda 45 soru yer alıyor.

Örnek sorular, öğretim programlarında belirlenen konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlandı. 8'inci sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programlarına uygun şekilde oluşturulan sorular, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi bilimsel süreç becerilerini ölçmek amacıyla tasarlandı.

MEB, soruların hazırlanmasında ilgili derslerin öğretim programlarındaki konu ve kazanımlarını, ders kitaplarındaki içerikleri ve rehberleri dikkate aldı. Bu doğrultuda, ilgili sınıf düzeyindeki ders kitapları, konu anlatımları, işleniş biçimleri, metinler ve etkinlikler soru hazırlama sürecinde temel kaynak olarak kullanıldı.

Ayrıca, öğrencilerin soruları çözme sürecini desteklemek amacıyla, soruların çözümleri MEB'e ait resmi YouTube kanalında paylaşıldı. Öğrenciler, buradan soruların doğru çözüm yöntemlerini ve cevaplarını öğrenebilecekler.

MEB'in bu adımıyla, öğrencilerin sınav sürecine daha iyi hazırlanmaları ve başarılı sonuçlar elde etmeleri amaçlanıyor. Yayımlanan örnek soru kitapçıklarına erişim için MEB'in resmi internet sitesi ve YouTube kanalı üzerinden bilgi ve yönlendirmeler yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.