Kut'ül Amare Zaferi'nin 100'üncü yılı

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100'üncü yılı

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği Müsteşarı Zeren: "Kut'ül Amare Türk ve Iraklıların tarihindeki ortak zaferidir"

KUT (AA) - Irak'ın Kut kentindeki Osmanlı Türk Şehitliği'nde Kut'ül Amare Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Zeren, Kut'ül Amare'nin Irak ile Türkiye'nin ortak zaferi olduğunu belirtti.

Zeren, "Kut'ül Amare Zaferi'ni Kut halkıyla birlikte kutlamaktan onur duyuyoruz. Kut'ül Amare Türk ve Iraklıların tarihindeki ortak zaferidir. Bu iki millet Çanakkale'de ve Kafkas Cephesi'nde olduğu gibi Kut'ül Amare'de de omuz omuza mücadele etmiş ve kanları birbirine karışmıştır. Irak ile Türk halkının bu tarihi unutması mümkün değildir." dedi.

Kut Vali Yardımcısı Reşid el-Bediri de Kut'ül Amare Savaşı'nda İngilizlere karşı Irak ve Türk şehitlerini anmanın onurunu yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu zafer, zulme karşı en önemli İslami birlik ve zaferdir. Bugünlerde dış güçlerin planladığı en büyük terör saldırılarına maruz kalıyoruz. DAEŞ'i yaratanların amacı İslamı vurmak, Müslümanların güç ve kudretine kast etmek. İslam liderlerimize sosyal dokumuzu hedef alan bu saldırılara karşı birlik ve teyakkuz çağrısı yapıyoruz."

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü mübasebetiyle, Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu. Büyükelçilik Müsteşarı Zeren ve Kut Vali Yardımcısı Bediri daha sonra şehitlik defterini imzaladı.

Şehitlikte düzenlenen törene büyükelçilik personelinin yanı sıra kentteki Arap aşiret temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler