Kuruköprü'de ortaokul açılışı

Kuruköprü'de ortaokul açılışı

KAYSERİ (AA) - Talas'ın Kuruköprü Mahallesi’nde devlet ve vatandaş iş birliğiyle yapılan Kuruköprü Ortaokulu’nun açılış töreni yapıldı.10 derslikli...

KAYSERİ (AA) - Talas'ın Kuruköprü Mahallesi’nde devlet ve vatandaş iş birliğiyle yapılan Kuruköprü Ortaokulu’nun açılış töreni yapıldı.

10 derslikli ortaokulun açılışına Vali Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Düzgün, mahallelerindeki okulun yapılması için ellerini taşın altına koyan Kuruköprülü vatandaşları tebrik ettiğini belirterek, bu okuldan yetişecek çocukların ailelerine, memleketlerine ve milletlerine hayırlı birer evlat olarak yetişeceklerine inandığını ifade etti.

Eğitim sektörünün kamu hizmetleri içerisinde insan yetiştirmesi bakımından en önemli sektörlerden biri olduğunu ifade eden Vali Düzgün, şöyle devam etti:

"Doktoru da, mühendisi de, öğretmeni de, valiyi de yetiştiren öğretmenlerdir ve onların yetişmiş oldukları bu okullardır. Okullarımızın da fiziki durumları ne kadar güzel olursa buradan yetişecek çocuklarımızın daha iyi yetişmiş olacağından şüphemiz yoktur. Bu amaçla Kayseri ilimizde de son üç yılda eğitime yönelik çok ciddi yatırımlar yapıldı. Son üç yılda yapılmış olan yatırımların toplamı ondan önceki 30 yıla denk diyebiliriz. Son 3 yılda yaklaşık 330 milyon lira harcanarak bin 400 derslik Kayseri’deki eğitim ve öğretim sektörünün hizmetine sunuldu. Derslik başına öğrenci sayısı da 40'lardan 26'lara kadar düşmüş durumda."

Kuruköprü Ortaokulunun ileride öğrenci azlığından kapanmaması için vatandaşların burada ikamet etmeleri gerektiğine dikkati çeken Vali Düzgün, Kuruköprülü vatandaşların burada geçimini sağlayacak tarım ve hayvancılıkla uğraşmaları gerektiğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki de Belediye Başkanlığı döneminde Kuruköprü Mahallesine gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında mahalle sakinlerinin kendi aralarında para topladıklarını ve ısrarla okul yapılmasını talep ettiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün ve beraberindekiler okulun açılışını yaptı ve okulu gezerek yetkiliden bilgi aldılar.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler