Kosova Dünya Gümrük Örgütü üyesi oldu

Kosova Dünya Gümrük Örgütü üyesi oldu

PRİŞTİNE (AA) - Kosova, merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Gümrük Örgütünün (DGÖ) 181'inci üyesi oldu.Kosova Başbakanı İsa Mustafa, düzenlediği basın...

PRİŞTİNE (AA) - Kosova, merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Gümrük Örgütünün (DGÖ) 181'inci üyesi oldu.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, düzenlediği basın toplantısında, Kosova'nın DGÖ'ye üye olmasının, önem bakımından 2009 yılında Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonuna (IMF) üye olmalarıyla eşdeğer olduğunu vurguladı.

DGÖ üyeliğinin, Kosova'nın kalkınmasında önemli bir rol oynayacağını kaydeden Mustafa, "Bu üyelik, Kosova'nın bu örgütteki tüm haklara sahip olmasını, diğer uluslararası konseylere de üye olmasını, diğer ülkelerle ticari ilişkilerini geliştirmesini, bilgi ve deneyimlerini paylaşmasını ve sınır güvenliğinin güçlenmesini sağlayacak, ayrıca gümrük kapasitelerinin artırılmasına ve terörizmle mücadeleye de yardımcı olacak." diye konuştu.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj da bu üyeliğin Kosova'nın ekonomik gelişimi ve dış ticareti için çok önemli olduğunu belirterek, DGÖ üyeliği yolunda kendilerine destek veren ülkelere teşekkür etti.

Gümrük idarelerinin etkili ve verimli çalışmasını sağlamak ve geliştirmek amacıyla 1952 yılında kurulan DGÖ'nün üyeleri arasında Türkiye'de bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler