KOSGEB teşvikte yeni dönemi başlattı

KOSGEB teşvikte yeni dönemi başlattı

Türkiye'deki KOBİ'lerin bir numaralı destekçisi konumundaki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), sil baştan yenileniyor. KOSGEB 2015'de AR-GE yatırımlarına büyük destek verecek.

Milli Piyango eski Genel Müdürü Recep Biçer'in başkanlık koltuğuna oturduğu kurumda bir yandan geçmiş dönemdeki teşviklere ilişkin geniş kapsamlı bir soruşturma yürütülürken bir yandan da yeni destek dönemine hazırlanılıyor.

AR-GE teşviki katlandı

500 milyon liralık bütçesi, 2 milyar TL'yi aşan faizsiz kredi hacmi ve bin 500'e yakın personeli bulunan kurumda öncelikle destek modeli değişecek. Teşviklerde katma değerli ürün vurgusu ön planda olacak. Şeffaf bir teşvik modeli üzerinde çalışılıyor. SABAH'ın edindiği bilgiye göre teknoloji ağrılıklı yatırımlara toplam 3 milyar TL'lik destek planlanıyor.

Bu desteğin çok önemli bir bölümü KOSGEB üzerinden KOBİ'lere ulaştırılacak. Yeni dönemdeki teşviklerin KOBİ'leri her açıdan kapsayacağını ve Ar-Ge'ye ayrı bir önem atfedileceğini belirten KOSGEB Başkanı Recep Biçer şu bilgileri verdi: "İşimiz KOBİ'nin daha fazla yanında durmak. Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı üst limitleri yüzde 50 arttı. İşbirliği programında verilen destek ise 2 katına çıkarılarak 1 milyon 500 bin TL'ye yükseldi."

2015 desteklerine şimdiden başvurun

Destek alabilmek için www.kosgeb.gov.tr adresinden E-KOBİ bölümündeki "KOSGEB'e ilk Kayıt" linkini tıklayın.

İşletmenize ait "E-KOBİ" kullanıcı adı ve şifresi alın.

Bu işlemlerden sonra hangi destek programından yararlanmak istediğinize karar verin.

Yaptığınız proje başvurusu kurula sunulacak.

Projeniz kabul edildiğinde sizden taahhütname istenilecek.

Belgeler incelip hesabınıza ödeme yapılayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler