Körfez ülkelerine TSE işaretlemesiyle oyuncak satılabilecek

Körfez ülkelerine TSE işaretlemesiyle oyuncak satılabilecek

TSE, Körfez ülkelerine oyuncak ürünleri ihracatında zorunlu olan "G" işaretinde onaylanmış kuruluş olarak belirlendi

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) ülkelerine ihraç edilecek "alçak gerilim" ve "oyuncak" ürünlerinde zorunlu olan "G" işaretinde Türkiye'deki ilk ve tek onaylanmış kuruluş olarak belirlendi.

TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Enstitü, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen'in oluşturduğu GCC Akreditasyon Merkezi tarafından akredite edildi.

Enstitü daha sonra da GCC Standardizasyon Teşkilatı tarafından, Alçak Gerilim Yönetmeliği ve Oyuncak Yönetmeliği kapsamında onaylanmış kuruluş olarak atandı. Böylece TSE, GCC ülkelerine ihraç edilecek alçak gerilim ürünleri ve oyuncak ürünlerinde zorunlu olan "G" işaretinde Türkiye'deki ilk ve tek onaylanmış kuruluş oldu.

GCC Standardizasyon Teşkilatının bu kararı, söz konusu ülkelere bu ürünleri ihraç edecek üreticiler için önemli bir avantaj sağlayacak. Karar, ihracatçıların bu pazarlarda yaşayabilecekleri teknik zorlukları ortadan kaldırarak, Türkiye'nin dış ticaret hacmini artırmasına katkıda bulunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler