Konya'ya yalnızca o bölgeye yağış tahmini! Konya'ya 10 gün yağmur yok

Konya'ya yalnızca o bölgeye yağış tahmini! Konya'ya 10 gün yağmur yok

Havaların hissedilir derecede soğuduğu Konya'da yağmur tahminleri yapıldı. Ancak yağmurun Konya'nın belli bir kesiminde olacağı öğrenildi.

Kurak bir yaz mevsimini geride bırakan Konya, Eylül ayına serin bir havayla girdi. Özellikle gece saatlerinde güneşin etkisini tam anlamıyla yitirmesiyle soğuk bir havaya bürünen Konya'da gündüz saatlerinde hava halen sıcak.

29-30 derecelere ulaşan hava sıcaklığı yüzde 60'a ulaşan nemle birleşince şehir adeta bir saunayı andırıyor.

Meteoroloji İşleri ise Konya'nın kuzeydoğusu için yağış tahmininde bulundu. Konya'nın Ankara sınırında bulunan Kulu ilçesinin kuzeybatısında meydana gelebilecek yağışlar nedeniyle sel baskınlarına karşı uyarı yapıldı.

Birçok bölge için yoğun yağış uyarısının yapıldığı Türkiye'da yağışlar Karadeniz kıyılarında ve bazı doğu illerinde etkisini gösterecek.

Konya'da önümüzdeki 7 gün içinde yağış görünmüyor. Ancak şehrin üzerinde Akdeniz üzerinden taşınıp gelen bulutlar bulunuyor. Bu durumdan ötürü de şehirde zaman zaman güneş bulutların arkasında kalıyor.

Ayrıca Konya'da gün içinde rüzgarın hızının açık alanlarda 32-33 kilometre hıza ulaşması bekleniyor.

konya-yagmur-tahmini.jpg

Konya'nın üstündeki bulutlar böyle görüntülendi.

konya-bulutlu-hava.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler