Konya'ya Ocak ayında bahar mı geliyor? Yağmur ve kar için dua çağrısı

Konya'ya Ocak ayında bahar mı geliyor? Yağmur ve kar için dua çağrısı

Konya'da kuraklık nedeniyle sıkıntı yaşayan çiftçi dört gözle yağış beklerken Meteorolojinin tahminlerine göre beklenen yağmur ve kar yağışı bu hafta da görülmeyecek. Vatandaşlar sosyal medyadan yağmur için dua ve istiğfar çağrısı yapmaya başladı

Konya Ocak ayının ilk yarısını yağışsız geçirdi. Çiftçi dört gözle yağış beklerken Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre bölgede beklenen yağmur ve kar yağışı bu hafta da görülmeyecek. Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde 16 derecelere ulaşarak adeta bahar havası yaşatması bekleniyor. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yağmur ve kar yağması ve kıtlık yaşanmaması için seherlerde kalkılıp dua edilmesi çağrılarını paylaşmaya başladı.

Konya'da Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre, hava 17 Ocak Salı (bugün) parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artması, rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Konya'da beklenen yağmur ve kar yağışı bu hafta da görünmüyor.

KONYALILARA YAĞMUR DUASI ÇAĞRISI

Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yağmur ve kar yağması ve kıtlık yaşanmaması için seherlerde kalkılıp dua edilmesi için paylaşımlarda bulunuyor.

"Yağmur dualarına çıkalım seherlerde çok istiğfar ederek dua edelim isyanlarımız için af dileyelim. Cenab-ı Hak yağmur göndermezse kıtlık gelecek. Konya buğday ambarı iken hiç yağmur yağmıyor bol istiğfar edelim Konyalılar seherlerde çok dua edin. Camilerde toplu yağmur dualarına çıkın. Kurslarda talebelere yağmur duaları yaptırın. Durum çok vahim" mesajı kısa sürede binlerce kez paylaşıldı.

KONYA 17 OCAK SALI SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve yer yer sisli, sıcaklığın gece saatlerinde -1 ila + 1 derece olması, öğle saatlerinde ise 12 dereceye yükselmesi bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde beklenen hava sıcaklığı ise 4 ila 5 derece aralığında olacak.

konya-saatlik-hava-durumu-001.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının Konya'da 17 Ocak Salı (bugün) -1 ila 12, 18 Ocak Çarşamba günü 0 ila 12 derece, 19 Ocak Perşembe günü 1 ila 14 derece, 20 Ocak Cuma günü 3 ila 16 derece, 21 Ocak Cumartesi günü ise parçalı bulutlu 1 ila 15 derece aralığında olması bekleniyor.

konya-5gunluk-hava-durumu.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

17 Ocak, Salı

18 Ocak, Çarşamba

19 Ocak, Perşembe

20 Ocak, Cuma

21 Ocak, Cumartesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler