Konya'ya kar ne zaman yağacak? Yolların da kapanmasının beklendiği bu sezonun son yağışı gelmek üzere! Bu geceye dikkat

Konya'ya kar ne zaman yağacak? Yolların da kapanmasının beklendiği bu sezonun son yağışı gelmek üzere! Bu geceye dikkat

Mevsimlerin adeta geri döndüğü Konya'da güzel ve verimli bir kış mevsimi yaşandı. Baharın ilk mevsimi olan Mart ayının ilk günleri de baharın adına yakışır geçti ancak Meteoroloji'nin tahminleri Konya'ya kar yağışını işaret ediyor.

Bir yandan küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim değişikliğinin etkileri sonucunda mevsimleri farklı yaşayan Konya bir yandan da su kaynakları üzerindeki tehditten uzaklaşmak istiyor. Meteoroloji ise Konya'ya güzel haberler vermeye devam ediyor.

KIŞ VERİMLİ GEÇTİ

Konya'da kış mevsimi oldukça iyi geçti. Kar yağışına doyan şehirde şehir hayatı zaman zaman olumsuz etkilenmiş olsa bile genel durum itibariyle herkes halinden memnun. Ayrıca tarımla meşgul olan vatandaşlar da bol sulu bir mevsim geçirecek olmanın heyecanı içinde. Tarımsal arazilerde bu yıl yüksek verim beklenmeye başladı.

HAVA AÇTI SONRA VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Haftanın ilk gününe oldukça sıcak bir havayla başlangıç yapan Konya'da akşam saatlerinden itibaren hava bir anda soğumaya başladı. Gece saatlerinde sıcaklık 2 dereceye kadar indi. Konya Valiliği de konuyla ilgili son dakika açıklama yayınlayarak vatandaşların dikkatli olmalarını istemişti.

YAĞIŞ BATIDAN GELİYOR

Konya'da bu gece saatlerinde batı ilçelerinde kar yağışı tahmini var. Kar yağışı öğle saatlerine doğru şehir merkezinde görülecek. Günün devam eden saatlerinde ve akşam saatlerinde güney batı kesimlerde (Beyşehir, Seydişehir) kar yağışı sürecek.

Yağışların haftanın kalan günlerinde kısa geçişler halinde sürmesi bekleniyor.

KONYA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ ŞU ŞEKİLDE:

8 Mart Salı Çok bulutlu 0 6° 2°
9 Mart Çarşamba Hafif kar yağışı 9 3° -1°
10 Mart Perşembe Bulutlu, yer yer kar yağışlı 6 0° -5°
11 Mart Cuma Yer yer hafif kar yağışı, 1 -1° -8°
12 Mart Cumartesi Güneşli 0 -3° -9°
13 Mart Pazar Parçalı bulutlu 0 -2° -7°

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.