Konyaspor, Kayserispor ve Alanyaspor'dan net duruş: Devletimizin yanındayız

Konyaspor, Kayserispor ve Alanyaspor'dan net duruş: Devletimizin yanındayız

Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünden atılan "Hükümet istifa" sloganlarının ardından Süper Lig takımları Konyaspor, Kayserispor ve Alanyaspor'dan tribünlerin çirkin siyasete alet edilmesine tepki gösterdi, 'devletimizin yanındayız' mesajı verdi

Fenerbahçe - Konyaspor ve Beşiktaş - Antalyaspor maçlarında tribünden atılan "Hükümet istifa" sloganlarının ardından Süper Lig takımları Konyaspor, Kayserispor ve Alanyaspor'dan tribünlerin acılı günde çirkin siyasete alet edilmesine tepki ve 'devletimizin yanındayız' açıklamaları art arda geldi.

Dün Fenerbahçe ve Konyaspor arasında oynanan maçta bir grup taraftarın attığı "hükümet istifa" sloganları tepki topladı. 26 Şubat'ta oynanan Beşiktaş - Antalyaspor maçında da Beşiktaş tribünlerinden yine bir grup taraftar benzer sloganları attı.

DEVLET BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında tribünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında tribünden istifa sloganlarının atılması sorumsuzluk ve şuursuzluktur. Bugün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır” ifadelerini kullandı. Bahçeli paylaşımında, “Milliyetçi Hareket Partisi depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır. Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir. Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamasının ardından Süper Lig takımları Konyaspor, Kayserispor ve Alanyaspor ile Erzurumspor ve Keçiörengücü yaptıkları açıklamalarla içinde bulunduğumuz acı günlerde depremden etkilenen vatandaşların yaralarını saran devletin ve milletin yanında olunduğu vurgulanırken, tribünlere taşınan çirkin siyasete alet olanlar şiddetle kınandı.

Konyaspor Kulübünün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Selçuklu Dar-ül Mülkü Konya, büyük Konyaspor camiası ve taraftarı dün, bugün ve yarın daima devletimizin yanındadır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde depremzede kardeşlerimizin yaralarını saran devletimizin ve milletimizin acısını acısı bilen 85 milyon büyük Türkiye ailesinin tarafındayız. Yas gününde yas tutmak yerine, çirkin bir siyasete payanda olanları en şiddetli şekilde kınadığımızı tarih ve millet huzurunda beyan ederiz."

Kayserispor Kulübünün açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kayserispor Kulübü ve Kayserispor camiası sonuna kadar devletinin ve milletinin yanındadır. İçinde olduğumuz şu felaket günlerinde milletimizin acısını yürekten paylaşırken bu acıyı vesile yaparak tribünlerde yapılmaya çalışılan kirli siyaset ve zilletin farkında olduğumuzu ve bunu kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Alanyaspor Kulübü açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde futbola siyaset sokma ve ayrıştırma çabası içinde olanları şiddetle kınıyoruz. Devletimizin ve milletimizin sonuna kadar yanındayız. Ülke olarak kenetlenmeye ve yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz."

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.