Konyaspor halka arz edilecek

Konyaspor halka arz edilecek

Konyaspor, 20 Kasım'da gerçekleşecek Olağanüstü Genel Kurul ile Spor Kulübü Derneği statüsünden ayrılarak A.Ş. statüsüne geçecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'ın desteklediği şirketleşme süreci, kulübün ekonomik gücünü artırmayı hedefliyor.

Konyaspor, 20 Kasım'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul ile bir dönüşüme imza atarak Spor Kulübü Derneği statüsünden ayrılacak ve resmiyetteki ismi Konyaspor A.Ş. olarak tescil edilecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın desteklediği bu değişimle birlikte kulüp, yeni bir yapılanma sürecine girecek.

Olağanüstü Genel Kurul'da görüşülecek

Geçtiğimiz günlerde Başkan Altay'ın, Konyaspor Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Şan ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği görüşmede, kulübün şirketleşmesi gündeme alındı. 20 Kasım'daki Olağanüstü Genel Kurul'da, bu konunun maddeler arasına eklenmesi bekleniyor.

Konyaspor halka arz edilecek

Mevcut ekonomik zorluklara çare bulmak amacıyla şirketleşme sürecini başlatacak olan Konyaspor, bu adımın ardından halka arz edilecek. Hisselerinin bir kısmını satışa çıkaracak olan kulüp, elde edilen gelirle ilk etapta borçlarını büyük ölçüde kapatmayı hedefliyor.

Konya iş dünyasından destek

Konyaspor'un eski yöneticilerinden Ekrem Coşkun, kulübün şirketleşmesi durumunda 10 milyon TL'lik hisse alacağını açıklamıştı. Sosyal medya üzerinden konuya değinen Coşkun, bu adımın Konya iş dünyasından destek bulabileceğini belirterek, "Bu şekilde borç meselesi gündemimizden tamamen çıkmış olur" ifadelerini kullanmıştı.

Konyaspor'un şirketleşme süreci, kulübün bağımsızlığını güçlendirerek gelecekteki finansal zorlukları aşma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum