Konya'nın ne kadarlık içme suyu rezervi var? Başkan Altay açıkladı

Konya'nın ne kadarlık içme suyu rezervi var? Başkan Altay açıkladı

Konya için en önemli sorunlardan birisinin de su ve suyun tasarruflu kullanılması olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, "İçme suyuyla ilgili sorun yaşamamak için çok yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

Meclis toplantısında Konya'nın içme suyuna değinen Başkan Altay şöyle konuştu;

"İçme suyuyla ilgili bir sorun yaşamamak için ekiplerimiz çok yoğun çaba sarf ediyor. Merkezde KOP kapsamında Bağbaşı Barajı'ndan gelen suyu riske etmemek adına şu an itibariyle oradan yüzde 50-55 oranında su alıyoruz. Yüzde 15-20 Altınapa Barajı'ndan, yüzde 30 da kuyulardan takviye ediyoruz.

Aslında Ekim sonuna kadar yetecek rezervimiz olmasına rağmen Ekim ayının yağışlı geçmeyeceği ihtimalini düşünerek biraz tasarruflu kullanıyoruz.

İlçelerde de kaynaktan beslendiğimiz noktalarda ve yer altı sularında ciddi problem yaşıyoruz. Şu an birçok bölgede kuyu çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyoruz. Ama bir taraftan da eldeki mevcut suyu tasarruflu kullanmalıyız. Ne kadar bol suya sahip olsak da "Irmaktan abdest alırken bile tasarruf et" diyen bir Peygamberin ümmetiyiz.

Onun için hele bu dönemde suyun tasarruflu kullanılması, su bilincinin artırılmasıyla ilgili çalışmalar yapmalıyız. Şunu bir kez daha ifade etmekte fayda var: Çeşmelerden akan suyu içmekle ilgili bir sıkıntı yok. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz.

Allah yokluğunu göstermesin. Su olmazsa hayat olmaz. Sadece kendimiz için değil, geleceğimiz için de suyu tasarruflu kullanmaya devam etmeliyiz. Bu konuda KOSKİ ve Büyükşehir olarak yeni çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah bunları da en kısa sürede paylaşacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum