Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar

Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar

Konya'da Ramazanda en çok tercih edilen yer şehrin kalbi Mevlana ve çevresi. İftarda Bedesten'e gelen Konyalılar, ardından teravihi de tarihi camilerde kılıyor. Damla Restoran iftarda güvenilir, hesaplı ve boykot hassasiyetli menüleri ile dikkat çekiyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayının yarısı geçti bile. Ramazan'da da Konya'nın kalbi tarihi Mevlana bölgesinde atarken, iftarını dışarıda yapmak isteyen vatandaşların da tercihi bu bölge oluyor.

Konya'nın tarihi Bedesten Çarşısı Aziziye Camii civarı Altın Çarşı'da uzun yıllardır hizmet veren Damla Restoran Memleket Mutfağı, hesaplı menüleri ile ilgi odağı, damak tadı ve bütçesine önem verenlerin tercihi olmaya devam ediyor.

damla-iftar.jpg

Damla Restoran işletmecisi Adem Alemdar, Mevlana, Altınçarşı ve Bedesten bölgesinin önceki yıllara göre daha yoğun bir Ramazan geçirdiğine işaret ederek, “İftarlarını restoranımızda açmak isteyen misafirlerimize en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Artan maliyetlere rağmen hayat pahalılığına karşı önlem almaya çalıştık. Elimizden geldiğinde hesaplı menüler çıkardık. Aslında hesaplı olmanın yanı sıra güvenilir olmaya özen gösteriyoruz. Kârımızdan fedakarlık yaparak müşterilerimize en uygun ve güvenilir sofraları kurmaya çalışıyoruz. Bu pandemi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından yeni çarşımızda ilk Ramazanımız. İnşaatlar nedeniyle geçen yıl çok fazla tercih edilmiyordu. Bu yıl artık vatandaşlarımız alıştı. Özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor. Çünkü Mevlâna’nın hemen yanı başındayız” diye konuştu.

damla-iftar3.jpg

KONYA YEMEKLERİ EN ÇOK TERCİH EDİLENLER

Konya'da geleneksel Konya yemeklerinin tercih edildiğine işaret eden Alemdar, iftar menülerinde ise en çok kavurma pilavın talep gördüğünü söyledi. Adem Alemdar, “Hemşehrilerimiz en azından yılda bir kez de olsa Ramazan’da ailece restoranlara gidiyor. Sadece Ramazan aylarında gelen birçok müşterimiz var. Menümüzde tirit, fırın kebabı, kavurma, döner İskender, ızgara çeşitleri, tavuk, etliekmek ve türevleri var. Bu yıl Ramazan ayında ilk defa döner de yapıyoruz. Çeşitlerimizi bol tuttuk. Ama iftar için en çok tercih edilen menü kavurma pilav oluyor. Daha sonra ise etliekmek geliyor. Ramazan ayına özel şerbet, güllaç gibi ürünlerimiz de bulunuyor. Ramazan havasını dükkana giren herkes teneffüs ediyor” ifadelerini kullandı.

damla-iftar2.jpg

‘SİYONİST MARKALARA BOYKOT’

Filistin ve Gazze'de yaşanan soykırıma da dikkat çeken Adem Alemdar, İsrail ve siyonizm destekçisi markalarının ürünlerini satmadıklarını vurgulayarak, “Bir yandan da içimiz kan ağlıyor. Gazze’de insanlar yemek bulamıyor, biz burada menüleri konuşuyoruz. Şu anda onlara destek için elimizden gelen tek şey Siyonist markalara boykot uygulamak. Restoranımızla birlikte boykota katılıyoruz. İsrail ve destekçisi hiçbir ürünü satmıyoruz. Şu anda yerli içecekler bulunduruyoruz. Vatandaşlarımıza da bunları öneriyoruz. Ayrıca müessesemizin kârından bir bölümünü de düzenli olarak Gazze’ye gönderiyoruz” açıklamasında bulundu.

damla3.jpg

"SİYONİST YAHUDİ DAHA ÇOK MALINI SEVER"

İsrail’in mallarıyla zarar vermek gerektiğine işaret eden Alemdar, “Gündüz Allah için oruç tutup, akşam Müslümanlara kurşun sıkan, İsrail ordusuna yardım eden markaları tercih etmeyelim. Maalesef dünyadaki birçok marka bunların elinde. Elimizden geldiğince bu markalara destek vermemeye çalışıyoruz. Çünkü biz Asr-ı Saadet’ten biliyoruz ki Yahudiler canlarından daha çok mallarını severler. Onlara mallarıyla zarar vereceğiz ki vazgeçsinler. Her ne kadar o insanların savunmasına yardım edemesek de maddi olarak yardım göndererek açlıklarına, yaralarına tedavi olmaya çalışıyoruz. Bu hususta tüm Müslümanları duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Boykotun önemine değinen Alemdar, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın yanı sıra esnaflarımıza da boykot çağrısında bulunuyorum. Birçok esnafımız ‘müşteriler bunu istiyor’ bahanesiyle bu Siyonist markaların ürünleri satmaya devam ediyor. Bizden de istiyorlar ama biz ‘o marka yok, bu marka var’ diyerek seçenek sunuyoruz. Seçeneği, alternatifi olan birçok içecek var. Aslında şu anda yerli markalar için de bir fırsat oldu. Örneğin biz restoranımızda yerli bir kola markasını tercih ettik. Tüm vatandaş ve esnaflarımıza bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Gazze’de hiçbir şey olmuyormuş gibi davranmak düşünülemez."

İFTARDA ETLİEKMEK MENÜYÜ 300'E Mİ YERSİN, 500 TL'YE Mİ?

11 ayın sultanı Ramazan'ın yarısını uğurladık. Restoranların iftar menüleri dükkan camlarını ve reklam panolarını süslüyor. Peki fiyatlar nasıl? Restoranda iftar yapmanın maliyeti ne kadar?

Öte yandan Konya'nın turistik bölgesi Mevlana Türbesi civarında yaptığımız araştırmada birbirinden çok farklı menüler karşımıza çıktı. Neredeyse bire bir aynı menünün 100 metre arayla iki restorandaki fiyatları şaşırtıcıydı.

Konyalıların en çok sevdiği etliekmek menüsü ise 300 TL'den başlayıp 500 TL'ye kadar çıkabiliyor. En ucuz olması düşünülen tavuk etli menü ise bir restoranda 240 TL iken diğerinde 470 TL'ye satılabiliyor.

Bir yazı görseli olabilir

500 TL'ye, 700 TL'ye hatta 1000 TL'ye de iftar yapabilirsiniz, ancak hem güven veren hem hesaplı hem de lezzetiyle iddialı mekanları bulmak artık çok kolay.

İftar için gideceğiniz mekanların sosyal medyasına bir göz atarsanız daha iyi anlarsınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.