Konya'nın ilk öğrenci yurdu yıkılıyor:  GÜNÜMÜZ STANDARTLARINDA BİNA YAPILACAK

Konya'nın ilk öğrenci yurdu yıkılıyor: GÜNÜMÜZ STANDARTLARINDA BİNA YAPILACAK

Konya'nın ilk öğrenci yurdu olma özelliğini taşıyan Hacıveyiszade Öğrenci Yurdu binası yenileniyor. Yıkımı başlanan bina, modern yapısıyla hizmet vermeye başlayacak.

1964 yılında Konya'nın ilk öğrenci yurdu olarak hizmet vermeye başlayan Hacıveyiszade Öğrenci Yurdu binası yenileniyor. Yıkımına başlanan binanın modern hali ile 3 yıl gibi kısa sürede hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi. Türk Anadolu Vakfı yetkililerinden alınan bilgilere göre, 1964 yılında yapımı tamamlanarak Konya'nın ilk öğrenci yurdu özelliğini taşıyan Hacıveyiszade Erkek Öğrenci Yurdu bugüne kadar binlerce öğrenciyi mezun verdi. 28 Şubat dönemine kadar Merkez İmam Hatip Lisesi'nin ek binası olarak da kullanılan bina, aynı zaman şehrin hafızasını da taşıyor.  1950'li yıllarda ülkemizde din eğitiminin başladığı zamanlarda, Hacıveyiszade Mustafa Efendi'nin rehberliğinde İmam Hatip Okulu yaptırmak için bir Türk Anadolu Vakfı bu binayı da Konya'ya kazandırarak binlerce öğrencinin yetişmesine vesile oldu.

YENİ BİNA 3 YILDA TAMAMLANACAK

Milletin çocuğu bize emanet düsturuyla hareket ettiklerini dile getiren Türk Anadolu Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hacıveyiszade Öğrenci Yurdu yetkilileri, “Mevcut binamız yapıldığı dönemin standartlarının üzerinde olmasına rağmen günümüz standartlarını taşımamaktaydı. Günümüz standartlarına uygun bir bina yapıp nesil yetiştirmeye katkıda bulunacağız. Bugüne kadar on binlerce öğrenci mezun ettik. Hepsi de şehrine, ülkesine milletine en çok katkıda bulunan insanlar oldu. Yeni standartlarda yapacağımız binamızı ise hayırseverlerimizin de yardımıyla 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Yeni binamız günümüz standartlarına uygun konforlu 300 kişilik bir yurt olacak inşallah..." ifadesini kullandı. Ayşe Avcı-Memleket

tav-(1).jpg

tav-(2).jpg

tav-(3).jpg

tav-(4).jpg