Konya'nın doğal ürün adresi

Konya'nın doğal ürün adresi

Yöresel Ürünler Satış Merkezi, hem çiftçilerin hem de Konyalıların yüzünü güldürerek satış yapmaya devam ediyor

Japon Parkı yanında hizmet vermeye başlayan Yöresel Ürün Satış Merkezi  kısa sürede yeni uygulamaya konulan bir proje olarak  Üretimin en önemli unsurlarından birinin de ürünün pazarlanması konusu olduğu bilinci ile hayata geçirilmiş bir proje olmaya devam ediyor. Çiftçiler tarafından üretilen ürünlere hizmet vermesi amacıyla yapılan Yöresel Ürünler Satış Merkezi çiftçilerin pazarlamada sorun yaşadığı ürünleri satarak yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Aralık ayının sonlarına doğru açılan Yöresel Ürünler Satış Merkezi, hem çiftçilerin hem de Konyalıların yüzünü güldürerek satış yapmaya devam ediyor. Japon Parkı yanında hizmet vermeye başlayan Yöresel Ürün Satış Merkezi  kısa sürede yeni uygulamaya konulan bir proje olarak  Üretimin en önemli unsurlarından birinin de ürünün pazarlanması konusu olduğu bilinci ile hayata geçirilmiş bir proje olmaya devam ediyor.

yoresel-urunler--(2).jpg

yoresel-urunler--(5).jpg

KAR AMACI GÜDÜLMÜYOR

Çiftçiler tarafından üretilen ürünlere hizmet vermesi amacıyla yapılan Yöresel Ürünler Satış Merkezi çiftçilerin pazarlamada sorun yaşadığı ürünleri satarak yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Yöresel Ürünler Satış Merkezi, kırsal mahallelerde güvenli gıda üretimi konusunda eğitim verilen kadın çiftçilerin talebi ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in talimatları doğrultusunda hayata geçirilmiş bir proje olarak dikkat çekiyor. Kırsalda şimdilik 25 çiftçin ürettikleri 60 çeşit ürün merkezde satılıyor. Satılan ürünün gelirinin tamamı çiftçilere ödeniyor. İşletmede her hangi bir kâr amacı güdülmüyor. Zamanla gerek ürün çeşitliliğinde gerekse çiftçi sayısında artış bekleniyor. Ürünleri tüketicilerle buluşan çiftçiler ise uygulamadan son derece memnun.   

yoresel-urunler--(3).jpg

yoresel-urunler--(11).jpg

yoresel-urunler--(9).jpg

                   

ÜRÜNLER YÜZDE 100 DOĞAL

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi yetkilileri, Japon Parkı yanında hizmete açılan Yöresel Ürünler Satış Merkezi’nde, çiftçiler tarafından doğal olarak üretilen ürünlerin onlar adına satılarak ek gelir temin etmelerine imkan sağlandığını söyledi. 2016 yılının aralık ayında açılan ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı eliyle, üreticinin desteklenmesi ve kaliteli ürün yetiştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar Konya’nın tüm ilçelerini kapsadığını ifade eden yetkililer şunları söyledi: “2016 yılının aralık ayında açılan ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı eliyle, üreticinin desteklenmesi ve kaliteli ürün yetiştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar Konya’nın tüm ilçelerini kapsıyor. Yerinde gerçekleştirilen eğitim ve rehberlik hizmetlerine katılan çiftçiler tarafından doğal olarak üretilen ürünler, onlar adına satılarak ek gelir temin etmeleri sağlanıyor. Konyalı vatandaşlar buradan alışveriş yaparak doğal ve sağlıklı ürünlere kolayca ulaşmış oluyorlar. Konya Büyükşehir Belediyesi Yöresel Ürünler Satış Merkezinde, kendi imkanları ile sağlıklı üretim yapan çiftçilerin ürünleri hiç bir kar amacı güdülmeden satılıyor. Satışı yapılan 60’a yakın yöresel ürün arasında; tarhana, pekmez, tahin, bal, erişte, organik bitki çayları, çörekotu yağı, domates sosu, kuru fasulye, kurutulmuş ürünler, el yapımı doğal sabunlar, peynir, tereyağı, yumurta bulunuyor. Yöresel Ürünler Satış Merkezi yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kültür Mantarı Eğitim Aracı’nda da ziraat mühendisleri ile daha önce ilçelerde uygulaması yapılan kültür mantarı yetiştirilerek hasat zamanı geldiğinde Konyalıların kendi elleriyle hasat ettikleri kültür mantarını alma imkanı sunulacak.” Servet R. Çolak-Memleket

 

yoresel-urunler--(1).jpg

yoresel-urunler--(4).jpg