Konyalı üreticilere budama eğitimi

Konyalı üreticilere budama eğitimi

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, örtü altı üretim alanları, hububat ekili araziler ve meyve bahçelerinde saha kontrollerini sıklaştırarak çiftçilere teknik destek ve eğitimler sağlıyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çiftçilere destek olmak amacıyla saha kontrollerini sürdürüyor. Yapılan açıklamada, özellikle örtü altı üretim alanları, hububat ekili araziler ve meyve bahçelerinde gerçekleştirilen ziyaretlerin önemine vurgu yapıldı.

İlçe Müdürlüğü bünyesinde görevli ekipler, çiftçilerin üretim süreçlerini yakından takip ederek, ihtiyaç duydukları noktalarda teknik destek sağlıyor. Ayrıca, talepte bulunan çiftçilere ziraat mühendisleri tarafından uygulamalı budama eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerle birlikte, meyve bahçelerinin daha verimli bir şekilde yönetilmesi hedefleniyor.

Açıklamada, "Bahçe ıslahı konularında da üreticilere teknik destek sağlanmakta olup, tarımsal üretim alanlarında karşılaşılan herhangi bir problemde İlçe Müdürlüğü'nden destek alınabilmektedir" denildi. Bu yaklaşımın, çiftçilerin bereketli bir üretim sezonu geçirmelerine katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.