Konya'da Süper Ay görsel şölen oluşturdu! İşte muhteşem kareler

Konya'da Süper Ay görsel şölen oluşturdu! İşte muhteşem kareler

'Ay'ın Dünya'ya en yakın konuma gelmesiyle ortaya çıkan Süper Ay, Konya'da kartpostallık görüntüler oluşturdu

Ayın dünyaya en yakın konuma gelmesiyle ortaya çıkan Süper Ay, Konya'da kartpostallık görüntüler oluştururken görenleri kendine hayran bıraktı. O anlar ise kameraların objektiflerine yansıdı. Konyalılar hatıra fotoğrafı çektirerek manzaranın keyfini çıkardı.

13 Temmuz Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 21.38'de gözükmeye başlayan Süper Ay'ın 14 Temmuz gecesinden 15 Temmuz akşamına kadar görünür olacak.

SÜPER AY NEDİR?
Ay'ın normalde olduğundan çok daha büyük ve parlak görülmesi olayı "Süper Ay" olarak adlandırılıyor. Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi elips şeklinde olduğu için yerküreye mesafesi yıl içinde değişiyor. Dünya'ya en yakın olduğu zaman Ay dolunay haline yakınsa Süper Ay meydana gelir.

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Kültür Daire Başkanı Ahmet Bilgiç'in objektifinden Konya'da süper ay manzaraları:

Bir doğa, gökyüzü ve alacakaranlık görseli olabilir

Bir gökyüzü ve alacakaranlık görseli olabilir

Bir doğa, gökyüzü ve alacakaranlık görseli olabilirBir doğa ve gökyüzü görseli olabilirBir doğa ve gökyüzü görseli olabilir

Bir doğa, gökyüzü ve alacakaranlık görseli olabilir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.