Konya’da satılık yer sayısı 225’e çıktı! Çılgınlık sürüyor

Konya’da satılık yer sayısı 225’e çıktı! Çılgınlık sürüyor

Metaverse çılgınlığı sürüyor. Dünya yeni bir döneme hazırlıklarını hızla sürdürürken oyun sektörü de dijital oyun alanında yeniliklerini de kullanıcılara sunmayı sürdürüyor. Daha önce Konya’da arazi satan OVR’nin bu sayısı 225’e çıktı.

Dünyanın yeni çılgınlığı Metaverse’te aşamalar hızla ilerliyor. Bir anlamda dijital dünyada yeniden kurulan dünyaya adım atan kullanıcılar bu yolla kendi alanlarına sahip olabiliyor. Bazı alışveriş platformları ve markaların kendi mağazalarını açmasıyla devam eden süreç ise heyecan veriyor.

YEREL YÖNETİMLER İÇİN ÖNEMLİ

Dünya genelinde olduğu gibi Konya’da da Metaverse süreci yakından takip ediliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Kasım ayında İspanya’da düzenlenen Akıllı Şehirler Fuarı kapsamında 46 ülkeden çok sayıda projenin katıldığı yarışmada Uydu Destekli Tarımsal Alan Analiz Uygulaması ile Enerji ve Çevre kategorisinde finale kalma başarısı göstermişti.

Metaverse uygulamaları sayesinde şehirlerde insan yaşamına en uygun yatırımlar seçilebilecek. Ayrıca şehir tanıtımları da tüm dünyayla eşzamanlı olarak en kısa yoldan yapılabilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi Akıllı şehir uygulamaları kapsamında Metaverse’i yakından takip ettiğini duyurmuştu.

KONYA’DA SATILIK BÖLGELER

Oyun şirketleri ise Konya’ya olan ilgilerini artırmış durumda. OVR’nin hazırladığı oyun da bunun belki de ilki. Oyunun içinde satılık bölgeler kısmında ilk olarak 42 tane olarak belirlenen satılık bölge sayısı 225’e çıkmış durumda. Kule Site, Fetih Caddesi, Kent Plaza, Sille Seyir Terası, Kelebekler Vadisi, Stadyum, Selçuker Center, M1 AVM, Meram Yeniyol, Kültürpark gibi yerler listeye yeni eklendi.

konya-metaverse-2.jpgkonya-metaverse-satilik.jpg

İlk olarak satışa çıkan yerler ise Alaaddin Tepesi, Kılıçarslan Köşkü, Mevlana Müzesi. Yine listeye satılık popüler yerlere ise Zafer Meydanı üzerinde bulunan birçok alan eklendi.

Türkiye genelinde 71 bin bölge satılık durumda. Suriye’de bile 166 yer satılık. Liderlik ise Avrupa’da. Avrupa ülkelerinde toplamda 336 bin bölge satılık. Amerika Birleşik Devletleri dünyada ikinci konumda. ABD’de 182 bin alan satılık durumda. Suudi Arabistan’da ise şu ana kadar Kabe’nin de içinde bulunduğu bin 800 bölge satışta.

konya-metaverse-3.jpg

KISACA METAVERSE

İlk haliyle insanlara uzak gibi gelse de yeni dünya anlamında büyük gelişmeleri beraberinde getirmesi beklenen yeni çağ ürünü Metaverse birçok olanağı da beraberinde getirmiş olacak.

Metaverse kavramında; varlıkların ve süreçlerin tümünün dijital ortama 3 boyutlu olarak taşınması hedeflenmektedir.

İnsanlar fiziki uzaklık fark etmeksizin diğer insanlarla bir araya gelebilecek, binaları ve eserleri 3 boyutlu olarak inceleyebilecek, gerçek dünyadaki gibi pek çok faaliyeti bu ortamda gerçekleştirebilecektir.

Metaverse blockhain, NFT, web 3.0, yapay zeka, big-data gibi günümüzde yoğun bir şekilde kullanılan veya gelişmekte olan teknolojilerin bir araya gelmesi ile oluşan yeni bir 3 boyutlu dijital dünya olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler