Konya'da para bitti sıra geldi 'barter'a

Konya'da para bitti sıra geldi 'barter'a

Banka kredisine erişemeyen tüketiciler çareyi takasta buldu. Emlak sitelerinde binlerce konut, otomobil, arsa, tarla ve iş yeri takas kabul ediyor. Konya'da sayı azımsanmayacak seviyelerde.

Konut kredisi faizlerinin yüzde 40'ları aşması ve kredi musluklarının kısıtlanması, takas yöntemini hareketlendirdi. Finansmana erişim zorluğu karşısında ellerindeki mülkleri satamayan kişiler, konut, arsa, tarla, otomobil, hatta iş yerlerini değiş tokuş ediyor.

Emlak sitelerinde binlerce konut, otomobil, arsa, tarla, iş yeri takasa çıkmış durumda. Satışa çıkan ve takas kabul edilen mülkler arasında lüks villalar, fabrikalar, tarlalar, çiftlik evleri, hatlı ticari taksi ve taksi durağı da bulunuyor.

İstanbul, gayrimenkul ve otomobil takasında öne çıkarken, Konya, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Balıkesir gibi çok sayıdaki şehirde de takas ilanları dikkat çekiyor. Konut takasında fiyatlar 1 milyon TL ile 70 milyon TL arasında değişirken, emlak ilanlarında oturumluk ve yatırımlık kira getirili daireler; dükkan, arsa, tarla ve araç karşılığında takasa açık durumda.

barter-konya.jpg

PARA BİTTİ BARTER GELDİ

Takas yönteminin, özellikle konut kredisi faizlerinin yüksek olduğu ve kredi musluklarının kısıtlandığı dönemlerde yaygınlaştığına dikkat çeken sektör temsilcileri, bu yöntemin hem satıcı hem de alıcı için avantajlar sunduğunu belirtiyor.

Satıcılar için takas yöntemi, nakit akışını sağlamanın ve aradığı gayrimenkule daha kolay ulaşabilmenin bir yolu olarak görülüyor. Alıcılar için ise daha uygun fiyata gayrimenkul sahibi olmanın bir yolu olarak değerlendiriliyor.

konya-barter-yapilir.jpg

EMLAKÇILIK BİTİYOR, TAKASÇILIK BAŞLIYOR

Takas yönteminin yaygınlaşmasıyla birlikte, bu alanda hizmet veren danışmanlık firmalarının da sayısında artış yaşandığı gözlemleniyor.

konyada-barter.jpg

KONYA'DA BARTER ZAMANI

Bazı ilan sitelerinde kullanıcılar özellikle taşınmaz mallarını takas yöntemiyle ellerinden çıkarmanın yollarını arıyor. Uzun süre alıcı bulamayan satıcılar barter(takas) yöntemiyle yollarına bakmak istiyor.

Memleket.com.tr editörünün bir internet sitesinde yer alan ilanlardan derlediği bilgilere göre Konya'da 30 konut, 11 işyeri, 40 arsa ve 1 de bina takas yöntemiyle satışa konmuş durumda.

konyada-barter-donemi.jpg

ÇOK UCUZ DA VAR ÇOK PAHALI DA

Söz konusu mülklerin en ucuzu 40 bin lira, en pahalısı ise 16 milyon 500 bin lira.

Ayrıca Konya'da 2400'den fazla daire, 3 rezidans, 261 müstakil ev, 422 villa, 9 çiftlik evi, 2 konak, 2 yazlık, 6 prefabrik ev ve 76 adet de kooperatif hissesi takasa açık olarak işaretlenmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler