Konya'da LGS ve AYT-TYT deneme sınavları başladı

Konya'da LGS ve AYT-TYT deneme sınavları başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, il genelinde 34 bin 905 8.sınıf, 23 bin 75 11.sınıf ve 28 bin 570 12.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 8 LGS ve 8 AYT-TYT uygulaması ile eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehirdeki 31 ilçede öğrenim gören toplam 86.550 öğrenciye yönelik eğitim desteğini artırıyor. Başkan Altay'ın liderliğinde gerçekleştirilen İzleme ve Değerlendirme Uygulaması kapsamında, 8. sınıf, 11. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri için toplamda 16 sınav düzenlenecek.

Bugün gerçekleştirilen ilk uygulama ile 8 LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ve 8 AYT-TYT (Alan Yeterlilik Testi-Temel Yeterlilik Testi) sınavı ile öğrencilerin bilgi düzeylerini değerlendirmek amaçlanıyor. Bu adım, öğrencilere hem sınav deneyimi kazandırmayı hem de eğitim süreçlerini daha etkili bir şekilde yönlendirmeyi hedefliyor.

Başkan Altay, yaptığı açıklamada, "İl genelindeki tüm öğrencilerimize eşit fırsat sunmak adına gerçekleştirdiğimiz bu uygulama ile öğrencilerimizin gelişimini yakından takip etmek istiyoruz. Her bir öğrencimizin potansiyeline uygun bir şekilde destek sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz İzleme ve Değerlendirme Uygulamamıza katılan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.