Konya'da eğitim seferberliği: İmzalar atıldı

Konya'da eğitim seferberliği: İmzalar atıldı

Konya'da yapılan iş birliğiyle ortaokul son sınıf öğrencilerine mesleki eğitim tanıtılacak, gençler üretim sürecini yerinde görecek.

Konya'da, Mesleki Eğitim Seferberliği kapsamında önemli bir adım atıldı. Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi arasında "Konya Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yönlendirme İş birliği Protokolü" imzalandı.

Bu protokol ile Konya'daki ortaokul son sınıf öğrencilerine mesleki eğitim fırsatları tanıtılacak ve lise tercihlerini yaparken Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar gezdirilerek, gençler üretim sürecini yerinde görecekler. Protokol törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü katıldı.

Vali Özkan, protokolün Konya için önemine vurgu yaparak, hayat boyu öğrenme kavramının önemine değindi. Sanayi Odası Başkanı Büyükeğen ise, Konya'nın sanayileşme sürecinde mesleki eğitimin hayati öneme sahip olduğunu belirtti ve mesleki eğitime eski itibarını kazandırmanın önemini vurguladı.

Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak mesleki eğitime önemli yatırımlar yaptıklarını ve gençlere kapılarının açık olduğunu belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Uzbaş ise belediyenin eğitime verdiği destekleri anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit ise protokolün gençlere teknolojik gelişmeleri daha yakından görmelerini sağlayacağını ifade etti. Konya'da yapılan bu iş birliği, gençlerin geleceğine ışık tutarken, şehrin sanayi potansiyelini de güçlendirecek önemli adımların atılmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.