Konya'da Eğitim Akademileri Açılış Programı Düzenlendi

Konya'da Eğitim Akademileri Açılış Programı Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın girişimiyle Konya'da düzenlenen "Eğitim Akademileri" açılış programı büyük ilgi gördü. Gönüllü öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, eğitimde yeni bir döneme işaret ediyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen "Eğitim Akademileri" açılış programı, büyük bir coşkuyla Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve Türk Sanat Musikisi eşliğinde devam etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, programda yaptığı konuşmada, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilecek olan Konya Öğretmen Akademileri projesinin önemine vurgu yaptı. "Edebiyat Akademisi, Sanat Akademisi, Türk İslam Düşüncesi ve Bilimi Akademisi ile Şehir ve Kültür Akademisi" olmak üzere 5 farklı alanda eğitimlerin gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, gönüllülük esasıyla yürütülecek olan akademi eğitimlerinde öğretmenlerin ülke çapında tanınmış isimlerle bir araya geleceklerini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da programda yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir vazife olduğunu belirterek, projenin eğitim camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise projenin topluma hayırlara vesile olmasını temenni ederek, eğitimin toplumun her kesiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Öğretmenlerin eğitimde öncü ve rehber olduğunu ifade etti.

Konya'da Eğitim Akademileri Açılış Programı Düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.