Konya yatırımları masaya yatırıldı

Konya yatırımları masaya yatırıldı

AK Parti Konya heyeti Ankara'ya çıkarma yaptı. Milletvekilleri ve belediye başkanları toplantısının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya gelen heyet dosyalar sunarak Konya yatırımlarını konuştu.

AK Parti Konya milletvekilleri ve belediye başkanları Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun başkanlığında Ankara'da bir toplantı gerçekleştirerek Konya yatırımlarını konuştu. Ardından Konya milletvekillerinin de katılımıyla KOP'ta yer alan Niğde, Aksaray ve Kırşehir milletvekillerinin de katılımıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığında bir araya geldi. Her iki heyette de başta belediye çalışmaları ve Konya yatırımları gündeme geldi.

ahmet-sorgun--(4).jpg

ahmet-sorgun--(5).jpg

BAŞKANLAR KATILDI

AK Parti Konya'nın Ankara'da gerçekleştirdiği, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı değerlendirme toplantısında Konya'da hükümet ve belediye yatırımlarının gündeme geldiği öğrenilirken yeni çalışmalar içinde görüş alışverişinde bulunulduğu gelen bilgiler arasında. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun'un başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru katıldı.

ahmet-sorgun--(1)-001.jpg

TARIMA DESTEKLER ÖNE ÇEKİLECEK

AK Parti Konya heyetinin bir sonraki görüşmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığında gerçekleştirilen KOP bölgesi şehirlerinin yatırımlarının değerlendirilmesi oldu.  Toplantıya, Konya başta olmak üzere KOP bölgesi şehirlerinden Kırşehir, Aksaray, Niğde illerinin milletvekilleri de katıldı. Toplantıda; Arazi toplulaştırma, sulama yatırımları ve bölge tarımı üzerine değerlendirmeler yapılırken Konya'nın en önemli problemi olan havza dışından su getirme çalışmalarının hızlandırılması konusunda talepler dile getirildi. Ayrıca tarımın başkenti Konya için tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerin artırılması ve ödemelerin de öne çekilmesi için Bakan Fakıbaba'dan destek istenildiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

M. Ali Elmacı-Memleket

ahmet-sorgun--(6)-001.jpg