Konya Türkiye'nin tavuk merkezi oluyor

Konya Türkiye'nin tavuk merkezi oluyor

Konya'da günlük 35 bin tavuk kesim kapasiteli AKŞEKER TAVUK entegre tesisleri hizmete girdi.

Et ve yumurta tavuğu üretiminde Konya yılda 17 milyon adetle Türkiye'de Afyon'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

-

 

Konya'da Akşeker Grup tarafından yapımını gerçekleştirilen Avrupa'nın beşinci en büyük ve dünyanın en modern et ve tavuk entegre tesisleri hizmete girdi.

Daha önce kırmızı et tesislerini hizmete açan şirket, şimdi de tavuk kesim ünitesini hizmete soktu. Günlük 35 bin tavuk kesim kapasiteli tesisin hizmete girmesi ile, Konya et ve yumurta tavuğu üretiminde Türkiye'de Afyon'dan sonra  ikinci sırada yer aldı.

35 milyon Dolarlık bir yatrımla kurulan Akşeker Et Entegre Tesisleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Şölen, gerçekleştirdikleri bu dev yatırımla bölgenin en büyük sorununu giderdiklerini söyledi.

Türkiye Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Konya, bu tesislerin hizmete girmesi ile Konya'da sektörün büyük bir ivme kazanacağını vurgularken, "24 yıldır özlemi çekilen tavuk kesimhanesi Konya için bir şans. Konya'ya bu moderm tesisleri kazandıran Ali Şeker'i kutlarım" şeklinde konuştu.

Bu tesislere tüm Konya'nın sahip çıkması gerektiğini de kaydeden Hasan Konya, Konya'nın potansiyel açısından Türkiye'nin ilk ikide yer alan bu konumunun bu tesisin tam kapasite çalışması halinde Konya Türkiye'nin lideri olacağını söyledi.

Akşeker Grup Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Alper Şölen, tesislerin dünyanın en modern teknolojisinin kullanılarak yapıldığını belirtirken, büyüklük açısından da avrupada ilk beşte yer aldığını söyledi.

Akşeker Tavuk entegre tesisleri daha sonra katılımcılara gezdirildi..