Konya KKTC'ye uçmak istiyor

Konya KKTC'ye uçmak istiyor

Konya Turizm ve İş Dünyasının temsilcileri Konya – Kıbrıs direkt uçuşlarının ticari ilişkileri ve turizmi artırmak için başlatılmasını istediler

Türk Hava Yolları bölge Müdürlüğü öncülüğünde bir otelde düzenlenen basın toplantısına MÜSİAD Konya Başkanı Lütfi Şimşek, KSO Başkan Vekili M. Ali Açar, KTO Başkan Vekili Hasan Hüseyin Karapınar, SKAL Konya Kulübü Başkanı Kazım Öztoklu, Konya İl Kültür Müdürü Vekili Mehmet Yündem TURSAB Başkanı Kazım Yanar ve birçok temsilci katıldı.

Kıbrıs ile ticaretin ve turizmin artırılmasının Konya bölgesi için büyük avantajlar sağlayacağını ifade eden Lütfi Şimşek, Konya olarak Kıbrıs’ın ekonomisine büyük katkı sağlanacağını aktardı. Kıbrıs’ın kültürel anlamda Konya’yla yakınlığı bulunduğunu söyleyen Şimşek, geçtiğimiz günlerdeki Kıbrıs’a yapılan geziden aldığın notları aktardı. Şimşek, “Konya İş ve Turizm dünyasını temsilcileriyle birlikte Kıbrıs Turizm Bakanlığının ev sahipliği yaptığı bir Kıbrıs gezisi gerçekleştirdik.  Burada Konya’yla ilgili olarak ilişkilerin geliştirilmesi için incelemeler yaptık. Kıbrıs’la kültürel olarak bağlarımızın güçlü olduğunu gördük. Bu konuda Kıbrıs Başkanı, Kıbrıs Turizm bakanı ve Sanayi Bakanlarına ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiği noktada konuştuk. Bunun için Konya olarak Kıbrıs uçuşlarının bir an önce başlamasını istiyoruz. Bunun için yapılacak Herşey için Konya iş ve turizm dünyası üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaktır.  Kıbrıs’ın ticareti geliştirilmesi gerekiyor. Kıbrıs Barış Harekâtından sonra Kıbrıs hem ticarette hem de üretimde geri kaldığını görüyoruz. Türkiye olarak oraya gereken desteği veriyoruz, fakat ticari ilişkilerimizi geliştiremiyoruz. Kıbrıs’ın dünyaya açılması için Türkiye’ye ihtiyacı var” şeklinde konuştu, Konya - Kıbrıs uçuşların başlamasının bölge için de çok önemli olduğu konuşulurken, her iki tarafta da ticari ve turizm potansiyelinin olduğuna dikkat çekildi.

“TAHRAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Toplantıda konuşan iş ve turizm dünyası temsilcileri Tahran uçuşlarının da tekrar başlaması gerektiğine vurgu yaptılar. Toplantıda, Yaklaşan Şebi Arus Kutlamaları ve İran’ın dünyaya açılan yeni bir Pazar oluduna dikkat çekildi.  Fırsatların değerlendirilmesi için gereken çalışmaların başlatılması gerektiğini söyleyen Şimşek, “Konya – Tahran uçak seferleri gündeme gelmişti. Daha sonra THY’nin resmi açıklamasıyla uçuşlar ertelenmişti. İran uçuşlarının da Konya için çok önemli olduğunu dile getiriyoruz. İran’da ambargonun kaldırılmasıyla birlikte büyük bir Pazar haline geldi. Açık bir Pazar olan İran’a Konya’ya direkt uçuşların açılması gerektiğini söylüyoruz. İran, Konya ilişkisinde Turizmde önemli noktada bulunuyor. Aralık ayında başlayacak olan Şebi Arus kutlamalarına İranlı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Daha fazla turist ve Pazar için İran seferlerinin de bir an önce başlaması gerekiyor” dedi.