Konya Büyükşehir'den Afrin duyurusu

Konya Büyükşehir'den Afrin duyurusu

Konya Büyükşehir'den Afrin duyurusu yapıldı. Duyuruda "Vatandaşlarımıza kemik iliği bekleyen hastalarımız, şehit aileleri veya Afrin Operasyonu gibi çeşitli isimler altında yardım taleplerin" gerçeği yansıtmadığı ifadelerine yer verildi.

Belediyeden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

KAMUOYUNA DUYURU!

Belediyemize ulaşan dilekçeler ve telefon ihbarları ile kimliği belirsiz şahısların; ilimizde yaşayan vatandaşlarımızı muhtelif telefon numaralarından arayarak kendilerini Belediye Başkanı ve Belediyemiz bürokratları olarak tanıttıkları, vatandaşlarımıza kemik iliği bekleyen hastalarımız, şehit aileleri veya Afrin Operasyonu gibi çeşitli isimler altında yardım talep ettiklerini söyledikleri bilgisine ulaşılmıştır.

Söz konusu başvurular üzerine kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu hâsıl olmuştur. İlgili şahıslar Belediyemiz personeli değildir ve kendilerine hiçbir yetki verilmemiştir. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına kendilerini arayarak "Belediyemiz Yetkilileri" olduklarını belirten şahıslara itibar etmemeleri, böyle bir durum ile karşılaşmaları halinde vatandaşlarımızın mağdur olmamak adına dilekçe vererek veya ALO 153 hattından arayarak Belediyemize bilgi verebileceklerini saygı ile duyururuz.