KONİF 2017 kapılarını açtı

KONİF 2017 kapılarını açtı

4. Konya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KONİF)’ büyük bir katılımla Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde açıldı.

Cumhurbaşkanlığı talimatı üzerine geçtiğimiz ay başlatılan Milli İstihdam Seferberliği çalışmaları tüm hızıyla devam ederken bu kapsamda fuarlar ve etkinlikler de sürüyor. Selçuk Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı 4. Konya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, 62 firmanın stant açarak özellikle gençlere istihdam sağlayacak olan fuar açıldı. İki gün sürecek olan fuarın açılışına Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuk Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, KSO Başkanı Memiş Kütükcü,  İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk, davetliler ve öğrenciler katıldı.

istihdam-fuari--(22).jpg

istihdam-fuari--(28).jpg

istihdam-fuari--(37).jpg

AKTÜRK: HEDEF 2 MİLYON

Aktürk, konuşmasında son dönemde tüm dünyada ve Türkiye’de artan bir sorun olan işsizlik sorununa büyük önlemler alındığını söyledi. İşsizliğin önüne geçmek için Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliğinin başlatıldığını dile getiren Aktürk, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde İş-Kur ve KOSGEB destekli bir çok teşvik paketi yapılıyor. Yapılan son teşvik düzenlenmesinde işçi istihdam ederer 2 bin 177 TL’lik maliyetini sunduğumuz teşviklerle bin 404 TL’ye indiriyoruz. Uygulayaya başladığımız istihdam teşviki ile 773 liralık prim ve vergi yükünü işverenimiz adına biz karşılıyoruz. Böylelikle işverenimize daha fazla istihdam etmesine katkı sağlıyoruz. Çalışma hayatında Milli İstahdam Seferberlik kapsamında 500 bini iş başı eğitim programı 1,5 milyonu da artı istihdam olmak üzere toplam 2 milyon insanımıza istihdam sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz ise işsizlik sorunun tek haneli sayıları indirmektir” şeklinde konuştu.

istihdam-fuari--(46).jpg

KÜTÜKCÜ, “BU FUARDA İŞ VAR, AŞ VAR”

İşverenlerle iş arayanları buluşturmayı hedefleyen fuarın hayırlı olmasını temenni eden Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, “Bu fuarda iş var, aş var” dedi.  Konya-Karaman bölgesinin işsizlik oranlarına değinen Kütükcü, bölgenin yüzde 6.1 işsizlik oranı ile istihdam sağlamada başarılı bir bölge olduğunu söyledi. Türkiye’nin de istihdam üretme konusunda dünyanın en başarılı ülkelerinden birisi olduğunun altını çizen Kütükcü, Türkiye’nin 2016 yılında 15 Temmuz ihanetine, teröre, yakın coğrafyamızdaki istikrarsızlığa ve küresel krize rağmen 584 bin kişiye iş bulduğunu ifade etti.

istihdam-fuari--(101).jpg

En az bir milyon kişiye iş bulmamız lazım Kütükcü, “584 bin kişiye iş bulmamıza rağmen işsizliğimiz oranımız hala yüzde 10.9 ile çift hanede. Çünkü, genç bir ülkeyiz. 2006-2016 dönemini kapsayan son 11 yılda, 15 yaş üstü, çalışma çağındaki nüfusumuz her yıl ortalama 942 bin kişi arttı. Bu şu anlama geliyor; biz her yıl en az bir milyon kişiye iş bulmak zorundayız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı Mili İstihdam Seferberliği bu konuda bir milat olacak. 2017 yılında 2 milyon istihdam hedefine ulaşarak, Türkiye’de işsizliği tek haneye düşüreceğiz. Rakamlar umut verici. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın dün açıkladığı rakamlara göre; yılbaşından bu yana 407 binin üzerinde istihdam sağlandı. Konya da istihdam seferberliğine sahip çıkan önemli illerimizden bir tanesi. Zira bölgemiz zaten istihdam dostu bir bölge. TR 52 Konya-Karaman bölgemizde son 5 yılın işsizlik rakamlarına baktığımızda, hep tek hanede olduğunu görüyoruz. 2012 yılı yüzde 6.2, 2013 yüzde 4.7, 2014 yüzde 5.6, 2015 yüzde 6.5, 2016 yüzde 6.1.İnşallah yılsonunda daha da aşağılara çekilecek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KONİF BİR FIRSAT

Kariyer planı yapan gençlere KONİF’i mutlaka ziyaret etmeleri çağrısında bulunan Kütükcü, “KONİF kariyer planı yapan gençlerimiz ve iş arayan kardeşlerimiz için bir fırsat. Bu ülkeyi işverenlerimizle, çalışanlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, STK’larımızla hep beraber büyüteceğiz, hep beraber kalkındıracağız. Bizleri fetret döneminde görmek isteyenler sükutu hayale uğrayacaklar inşallah” ifadelerini kullandı.

istihdam-fuari--(75).jpg

CANBOLAT: “HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”

Vali Yakup Canbolat, “genç ve dinamik işgücü arayan firmalar ile kariyerlerinin başlangıcında olan gençlerimizin buluşması için bu fuarı düzenliyoruz. Günümüzün dünyasında her alanda yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. Bu rekabette bizde varız dememiz için nitelikli iş gücüne sahip olmalı ve kaliteli ürünler ortaya çıkarmak durumundayız. Bunun için herkes elini taşın altına koymalı ve nitelikli eleman yetiştirmeliyiz. İş veren firmalar da üretimi fazlalaştırarak ülkemizi yükselmiş olmasını bekliyoruz. Herkes üzerine düşeni yaptığında ülkemiz hızlı büyüyecek ve gelecekte en büyük ekonomiye sahip olan 10 ülke içinde olmuş olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından fuar açılış kurdelesi kesildi. Fuar alanı gezilerinde Vali Canbolat ve beraberindeki heyet fuar fuaye alanı gezerek işveren firmalar hakkında bilgi alındı ve firmaların kaç kişiyi istihdam edildiği sordu. Servet R. Çolak – Memleket

istihdam-fuari--(87).jpg

istihdam-fuari--(126).jpg

istihdam-fuari--(144).jpg

istihdam-fuari--(114).jpg