Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Kocaeli'deki FETÖ/PDY davasında karar

Kapatılan dershanenin sekreteri, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı- Sanığın, tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla yargılanan, KHK ile kapatılan dershanenin sekreteri Ayşenur Ulaş ve avukatı Metehan Usluerol katıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sanıkla ilgili yeni ByLock sorgu raporu gönderildi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın silahlı terör örgütüne üye olma suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Avukat Usluerol da suçun değişme mahiyeti olduğunu belirterek, müvekkilinin FETÖ üyesi olmadığını kaydetti.

Müvekkilinin uzun süredir tutuklu olduğunu ifade eden Usluerol, Ulaş'ın tahliyesini istedi.

Sanık Ulaş da dershanede sadece sekreterlik yaptığını, ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını anlatarak beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın, gözaltı ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak, yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler