Kocaeli'de "Kore Saray Kıyafetleri" sergisi açıldı

Kocaeli'de "Kore Saray Kıyafetleri" sergisi açıldı

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde "Kore Saray Kıyafetleri" tanıtım sergisi İzmit'te açıldı - Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha:- "Tüm alanlardaki iş birliğimiz vesilesiyle Kore ve Türkiye ara

KOCAELİ (AA) - Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde "Kore Saray Kıyafetleri" tanıtım sergisi Kocaeli'de açıldı.

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young-cheol, İzmit ilçesinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 2016 Kore Milli Günü Haftası Kore Kültür Şenliği kapsamında düzenlenen sergi açılışında, Kore'den getirttikleri geleneksel kostümleri burada sergilediklerini söyledi.

Kocaeli halkına geleneksel Kore kostümlerini tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Cha, Hanbok adı verdikleri geleneksel kostümlerin 2 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Cha, şöyle konuştu:

"Hanbok, giyenin rahat hareket etmesi için boldur. Kocaeli'de Hyundai otomobil fabrikası ve Posco fabrikası dahil toplam 30 Kore şirketi faaliyet göstermektedir. Şu ana kadar Koreli şirketlerle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkiler çok sıcak. Tüm alanlardaki iş birliğimiz vesilesiyle Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesini umuyorum. Bugünkü sergimiz de genel anlamda Kore kültürünü anlamak adına iyi bir başlangıç olacaktır."

- "Her iki ulus da dünyada barıştan ve dostça yaşamadan yana"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Kore'yle ilişkilerin tarihten geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kore ile Türk halkı arasında iyi bir ilişki bulunmakta. Kore ile olan benzerliği, giysilerde de gördük. Bu giysiler Kore halkının geçmişinin, mazisinin ve kültürünün ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. Belki 100 yıllar önce aynı giysileri giyiyordu halkımız. Her iki ulus da dünyada barıştan, gelişmeden, kalkınmadan ve dostça yaşamadan yana ülkeler. Bu dostluğumuzu pekiştiren ekonomik ve ticari çalışmalar da var. Kore şirketleri özellikle Kocaeli'de üretimine devam ediyor. Burada çalışan bütün Koreli firmaların yöneticileri, teknisyenleri, mühendisleri adeta kendi ülkelerinde yaşıyor gibi hissediyor kendilerini."

Konuşmaların ardından Cha Young-cheol, Karaosmanoğlu ve ilgililer, açılışını yaptıkları sergiyi gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler