Kitobüs'ün ilk durağı Toroslar oldu

Kitobüs'ün ilk durağı Toroslar oldu

Mersin Kent Kitaplığı'nın gezici kütüphane otobüsü "Kitobüs," çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kenti dolaşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara kitap sevgisi aşılamak ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan gezici kütüphane otobüsü "Kitobüs," kent genelinde okulları ziyaret ederek öğrencilere kitaplarla buluşma imkanı sunuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kütüphane görevlisi Sinem Sümen, bu hizmet kapsamında sadece okulları değil, kreşler, bakımevleri, huzurevleri ve cezaevlerini de ziyaret ettiklerini belirtiyor.

"Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için her yere gidiyoruz" diyen Sümen, özellikle çocukların büyük ilgisiyle karşılaştıklarını ve herkesin kitap okuması gerektiğini vurguluyor.

Kitobüs'ün ilk durağı Toroslar oldu

Gezici kütüphane sayesinde çocukların kitap isteklerini karşılayarak onlara kitapları sevdirmeyi amaçlayan ekip, öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma alışkanlığının önemini anlatıyor.

Öğrenciler de bu hizmetten memnuniyetlerini dile getiriyor. Taha Elçik, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, "Kitapsız bir hayat, susuz bir hayata benzer. Kitap okumayan insan beynini ve kendini geliştiremez. Kendini geliştiremeyen insan ise cahilden farksızdır. O yüzden kitap okumak çok güzel bir erdemdir ve çok iyi bir alışkanlıktır. Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu hizmet 10 numara" diyor.

Kitobüs'ün ilk durağı Toroslar oldu

Gezici kütüphanenin okulları ziyareti, öğrencilerin kitap okuma tutkusunu artırırken, 14 yaşındaki Beril Zümrüt ise "Kitap okumayı çok severim. İlk defa okulumuza gezici kütüphane geliyor. Çok memnun kaldım" şeklinde duygularını ifade ediyor.

Mersin'de başlatılan bu kitap sevgisi kampanyası, çocukların ve gençlerin kitaplarla buluşmasını sağlayarak geleceğin okuyan bireylerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.