Kırmızı et üretimi azaldı

Kırmızı et üretimi azaldı

Türkiye'nin kırmızı et üretimi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4 azalışla 1 milyon 126 bin 403 ton oldu- Söz konusu üretim, geçen yılın son çeyreğinde önceki çeyreğe göre yüzde 12,6 azalış, önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9,1 artışla 295 b

ANKARA (AA) - Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4 azalışla 1 milyon 126 bin 403 ton olarak gerçekleşti. Kırmızı et üretimi 2017 yılının son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,6 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017'nin dördüncü çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, geçen yıl son çeyrekte sığır eti üretimi 260 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 10,4 azalırken bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 arttı.

Koyun eti üretimi 26 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 21,3 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 68,2 artış gösterdi.

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın son çeyreğinde, önceki döneme göre yüzde 12,6 azaldı, önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9,1 arttı. Söz konusu dönemde bu üretim 295 bin 329 ton olurken, 2017 yılında toplam kırmızı et üretimi önceki yıla göre yüzde 4 azalışla 1 milyon 126 bin 403 ton olarak gerçekleşti.

TÜİK verilerine göre kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle:

Yıl1.Dönem2.Dönem3.Dönem4.DönemToplam (Yıllık)
2015210.475261.871380.162296.7541.149.262
2016237.777269.912394.665

270.688

1.173.042
2017232.404260.683337.988295.329
1.126.403


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler