Kirmir Çayı Deltası, misafirlerini ağırlıyor

Kirmir Çayı Deltası, misafirlerini ağırlıyor

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesindeki Kirmir Çayı Deltası, göçmen kuşları ağırlıyor. Akdeniz iklimine özgü incir ve zeytin ağaçlarının yetişebildiği...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesindeki Kirmir Çayı Deltası, göçmen kuşları ağırlıyor.

Akdeniz iklimine özgü incir ve zeytin ağaçlarının yetişebildiği Kirmir Çayı Deltası, bu özellikleriyle göçmen kuşların da gözde konaklama alanları arasında bulunuyor.

Özellikle bu mevsimde Kirmir Çayı kenarında piknik yapanlar, Angut, Sakarca Kazı, Küçük Kuğu, Sessiz Kuğu, Elmabaş, Patka, Tepeli, Dikkuyruk, Ak Balıkçıl, Gri Balıkçıl ve Gece Balıkçılı kuşlarını gözlemleyebiliyor.

Kayabükü Mahallesi Muhtarı Muammer Köksal, çok sayıda kuş gözlemcisinin göçmen kuşları, bacalara, çatılara yuva yapan leylekleri görme imkanı bulduğunu belirtti.

Mahallelerinde neredeyse çatısında leylek yuvası bulunmayan ev olmadığını dile getiren Köksal, "Leylekler gelmediği ya da geç geldiği zaman, sanki yaz gelmeyecekmiş gibi bir algı var. Leylekler geldiği zaman evlerimizin çatıları leyleklerle doluyor. Her biri yuva kurmak ve yeni yuva yapmak için çalışıyor. Leylekler köyümüzün maskotu gibi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :