Kayseri'de Hıdırellez Kutlamaları

Kayseri'de Hıdırellez Kutlamaları

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen şenlikler renkli görüntülere sahne oldu

KAYSERİ (AA) - Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hıdrellez şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Gültepe Parkı'nda gerçekleştirilen şenlikte yaptığı konuşmada, Kayseri halkının Hıdrellez bayramını kutladı.

Bu yıl soğuk geçen kış şartlarından dolayı evlerde kapalı kalındığını dile getiren Aygenç, "Havalar ısınınca hepimiz coşkuyla buraya geldik. Bir ülkede kültürel faaliyetler ekonomik ve sosyal konular konuşuluyor ve yürütülüyorsa, 4 kişi bir araya geldiği zaman eğitimden ve sağlıktan konuşuyorsa o ülke gelişmiş bir ülkedir. Türkiye de gelişmiş bir ülkedir. Bunun en güzel örneği bugün Gültepe Parkı'nda yaptığımız kültürel faaliyettir. Hepinize evlerinizden çıkıp birlik ve beraberlik içinde olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi. 

 İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş de şenliğe katılan ve şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünya Azerbaycanlıları Mübarize Medeniyet Merkezi Başkanı Rasim Mammadov, şenlikleri çok beğendiklerini dile getirdi. Şenliklerde yaşlıların olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Mammadov, "Avrupa'da genellikle yaşlı insanlara pek önem verilmiyor. Ama burada yaşlı insanlara çok değer veriliyor. Burada olan herkesin elini tek tek sıkıp tebrik ettim. Biliyorsunuz ki Azerbaycan'la Türkiye Bir Millet İki Devlet'tir. Azerbaycan ve Türkiye'nin ikiz kardeşliğiyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İlhan Aliyev'in kardeşliğiyle Atatürk ile Aliyev'in arkasından giderek Allah Türk'ü koruyacak. Türk'ün bayrağı dünyanın her yerinde sallanacak" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Hıdrellez şenliklerinde çeşitli yarışmalar düzenlendi. Çocukların yarıştığı yoğurt yeme, yumurta taşıma ve çuval yarışması renkli görüntüler oluşturdu.

Şenlikte, kadınlar iğne-iplik yarışmasında rakipleriyle kıyasıya yarıştı. Bitiş çizgisinde yarışmayı kendilerinin kazandığını ileri süren kadınlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Şenliğe katılanlara da Hıdrellez pilavı dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı