Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

İtalya Dışişleri Bakanı Alfano: - "KİK üyeleri arasındaki krizi endişeyle takip ediyoruz. Gerginliğin tırmanışı frenlenmeli"- "Ramazan ayında, aileler bölünmemeli aksine bir araya gelmeli"

ROMA (AA) - İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizi endişeyle takip ettiklerini, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) bünyesinde arabuluculuğa ortam sağlanması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, Alfano'nun Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

"KİK üyeleri arasındaki krizi endişeyle takip ediyoruz" ifadesini kullanan Alfano, gerginliğin daha da artmasının önlenmesi gerektiğini belirtti.

Alfano, "KİK bünyesinde arabuluculuğa ortam sağlanmasına ihtiyaç var. Bu maksatla Kuveyt Emiri’nin başlattığı diplomatik girişime güvenimiz tam." ifadelerine yer verdi.

Duvarlar konularak ya da diyaloğu keserek krizlerin çözülemeyeceğine, terörün ortak düşman olduğuna işaret eden Alfano, DEAŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyonun birliğini korumak için güçlerin birleştirilmesinin önemine dikkati çekti.

Bakan Alfano, krizin ramazan ayında yaşandığını belirterek, "Kutsal ramazan ayında, aileler bölünmemeli aksine bir araya gelmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen pazartesi günü "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti ile Moritanya da katılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler