Karayolları işçileri kadro talebiyle Ankara'da buluşacak

Karayolları işçileri kadro talebiyle Ankara'da buluşacak

Yol-İş Sendikası, taşeron işçilere kadro imkanı sağlayan düzenlemenin dışında kalanların bu talebini, yarın Ankara'da bin işçinin katılacağı toplantıyla dile getirecek- Genel Başkan Ağar:- "Hükümetten işçiler arasında ayrımcılığa neden olan düzenlemeyi gö

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Yol-İş Sendikası, taşeron işçilere kadro imkanı sağlayan düzenlemenin kapsamı dışında kalanların kadro talebini, yarın Ankara'da bin işçinin katıldığı toplantıyla dile getirecek.

Karayolları Genel Müdürlüğünün Konferans Salonunda, farklı illerden gelecek bin işçinin katılımıyla gerçekleşecek toplantıya, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da yapacağı konuşmayla destek verecek.

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarındaki taşeron işçilere kadro imkanı sağlayan düzenlemenin memnuniyet verici olmakla birlikte eksiklerinin bulduğunu söyledi.

Kadro düzenlemesinin taşeron işçilerin bir kısmını mutlu ederken, bir kısmını hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Ağar, Yol-İş üyelerinin büyük bölümünün hayal kırıklığı yaşayan kısımda olduğunu dile getirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğünde muvazaalı olarak asıl işin bir parçası olan anahtar teslimi işlerde, KİT'lerde ve köylere hizmet götürme birliklerinde taşeron yanında çalışan üyelerinin kadro imkanından yararlanamadığını belirten Ağar, şunları kaydetti:

"Karayolları Genel Müdürlüğünde, asıl işin bir parçası olan yol bakım ve yama hizmetleri, karla mücadele hizmetleri gibi süreklilik arz eden işleri anahtar teslimi olarak üstlenen taşeronların yanında çalışan işçiler, tünel işletmeciliğinde tünellerin bakım ve hizmetlerini yapan işçiler ile müşavirlik hizmeti altında tünellerdeki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) dahil her türlü işleri yapan işçiler, KİT'lerdeki taşeronların yanında çalışan işçiler, köylere hizmet götürme birliklerinde çalışan işçiler kadro kapsamı dışında bırakıldı. Hükümetten, işçiler arasında ayrımcılığa neden olan düzenlemeyi gözden geçirip, tüm taşeron işçileri kadro imkanından yararlandıracak adımı atmasını bekliyoruz."

- "Bazı işçilerin kadroya alınmaması iş barışını bozar"

Ağar, taşeron işçilerin kadroya alınması için ilk mücadeleyi başlatan sendika olduklarına dikkati çekerek, bu mücadeleleri neticesinde önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Yarın yapacakları toplantıyla olağanüstü hal kapsamında yayımlanan 696 Sayılı KHK'deki kadro imkanı dışında kalan üyelerin mağduriyetlerini gündeme getireceklerini vurgulayan Ağar, şöyle konuştu:

"Hükümetin taşeron işçilik gibi köklü bir sorunu ortadan kaldırma iradesi göstermesini ve bu yönde adım atmasını takdirle karşılıyoruz. Fakat bu adım bize göre eksiktir. Benzer işi yapan işçilerin bazılarının kadroya alınıp, bazılarının alınmaması iş barışını bozacağı gibi adalet duygusunu da zedeler. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan, kadro kapsamı dışında kalan çalışanların durumunu tekrar gözden geçirmelerini istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler