Karatay'da Ücretsiz TYT Deneme Sınavı İkinci Kez Gerçekleştirildi

Karatay'da Ücretsiz TYT Deneme Sınavı İkinci Kez Gerçekleştirildi

Karatay Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen ücretsiz TYT deneme sınavı, 16 okulda binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Konya'nın merkez ilçesi Karatay'da eğitim ve gençliğe verilen önem bir kez daha gözler önüne serildi. Karatay İlçe Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ücretsiz TYT Deneme Sınavı, ilçedeki üniversite adaylarına yönelik önemli bir destek sağladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Karatay'daki 12. sınıflara yönelik organize edilen sınav, 16 okulda 2 bin 413 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Müdürü Şaban Dalgıç, öğrencilerin kendilerini deneme ve heyecanlarını yenme imkanı bulduğu bu sınavın önemini vurgulayarak, Karatay Belediyesi'nin eğitime verdiği destekten övgüyle bahsetti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise deneme sınavının, Haziran ayındaki gerçek sınavlar öncesi öğrencilerin bilgilerini sınamak adına büyük bir önem taşıdığını belirtti. Gençlere verilen desteklerin sürdüğünü dile getiren Başkan Kılca, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilerin kayıt ücretini karşıladıklarını ifade etti. Ayrıca, Karatay'daki 16 okulda düzenlenen deneme sınavının, gençlerin sınav tecrübesi kazanmasına katkı sağlayacağını ve başarıyı hedeflediklerini belirtti.

Karatay'da düzenlenen bu ücretsiz deneme sınavı, ilçedeki gençlerin eğitim hayatına ve üniversiteye giriş sürecine destek olma amacıyla önemli bir adım olarak kaydedildi.

Karatay'da Ücretsiz TYT Deneme Sınavı İkinci Kez Gerçekleştirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.