Karatay Belediyesi, Ata Tohumu Dağıtımı İçin Başvuruları Başlattı

Karatay Belediyesi, Ata Tohumu Dağıtımı İçin Başvuruları Başlattı

Karatay Belediyesi, genetiği bozulmamış ata tohumlarını bağı ve bahçesi olan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyor. Başvurular mobil uygulama üzerinden yapılacak.

Karatay Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlattığı ve büyük ilgi gören "Karatay Ata Tohum" projesini bu yıl da sürdürüyor. Projede, genetiği bozulmamış ata tohumları bağı ve bahçesi olan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Karatay Tohum projemiz kapsamında genetiği bozulmamış ata tohumlarını bağına bahçesine ekmek isteyen hemşehrilerimize ulaştırmaya bu yıl da devam ediyoruz" dedi.

basladi.jpg

Başvuruların, "Yanıbaşımda Karatay" mobil uygulaması üzerinden yapılabileceğini belirten Kılca, başvuru sonrasında ata tohumlarının belirli teslim noktalarından 10-17 saatleri arasında ücretsiz olarak temin edilebileceğini kaydetti.

Bu adımla, yerel tohumların korunması ve sürdürülebilir tarımın teşvik edilmesi amaçlanıyor. Karatay Belediyesi, vatandaşların tarımsal üretimlerini desteklemek ve yerel tohumların kullanımını yaygınlaştırmak için bu tür projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Dağıtılacak tohumlar:

Köy Domatesi Tohumu
Patlıcan (Yamula) Tohumu
Patlıcan (Uzun) Tohumu
Patlıcan (Topan) Tohumu
Kapya Biber Tohumu
Kıl Biber Tohumu
Köy Biberi Tohumu
Biber (Yediveren) Tohumu
Mısır Tohumu
Karpuz Tohumu
Salatalık Tohumu
Kabak Tohumu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum