Karapınarlı öğrencilere Türk havacılığı ve Vecihi Hürkuş anlatıldı

Karapınarlı öğrencilere Türk havacılığı ve Vecihi Hürkuş anlatıldı

Karapınar Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte, öğrencilere Türk havacılığının öncü isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hayatı ve çalışmaları anlatıldı. Öğrenciler, K-6 maket uçak yapımı çalışmasına katılarak havacılığın heyecanını yaşadılar.

Karapınar Cumhuriyet İlkokulu 3. sınıf öğretmenlerinin girişimiyle düzenlenen etkinlikte, Türk havacılığının önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un yaşamı ve havacılığa katkıları öğrencilere aktarıldı. Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği üyeleri emekli pilot ve Kıbrıs Gazisi Albay Eyüp Turşucu ile uçak bakım mühendisi Eyüp Ayık, öğrencilere Türk havacılığı hakkında bilgi verdi.

Programda, Vecihi Hürkuş'un havacılığı millileştirme idealine odaklandığı ve Türk havacılık tarihine önemli izler bıraktığı vurgulandı. Eyüp Ayık, Hürkuş'un Türkiye'de havacılığın gelişimine önemli katkılarda bulunduğunu ve ilk sivil Türk uçağını ürettiğini belirtti. Ayrıca, Hürkuş'un 27 Eylül 1932'de açtığı ilk sivil Türk havacılık okulu olan "Vecihi Sivil Tayyare Mektebi"nde öğrenciler yetiştirdiğine ve birçok farklı uçak modelini kullandığına dikkat çekti.

Okul Müdürü Mustafa Gündüz, etkinliğin amacının öğrencilerin farklı meslekleri tanımasını sağlamak ve bu meslekleri yapan kişilerin özgüvenle çalışmasını teşvik etmek olduğunu belirtti. Vecihi Hürkuş'un başarılarıyla ilham verdiğini ve Türk çocuklarının özgüvenle her alanda başarılı olabileceklerini vurguladı.

Öğrenciler, etkinlik kapsamında K-6 maket uçak yapımı çalışmasına katılarak havacılığın temel prensiplerini deneyimleme fırsatı buldular. Bu etkinlik, öğrencilerin meslekler ve Türk havacılığı hakkında daha geniş bir anlayış geliştirmelerine katkı sağladı.

Karapınarlı öğrencilere Türk havacılığı ve Vecihi Hürkuş anlatıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.