Karapınar Devlet Hastanesi açıldı

Karapınar Devlet Hastanesi açıldı

Karapınar Devlet hastanesi coşkulu bir törenle hizmete açıldı.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Ak Parti Karapınar İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan, Ak Parti Karapınar Kadın Kolları Başkanı Dudu Sağlamer, Ak Parti Konya Milletvekili adayı Rüveyde Gülseren Işık, Ak Parti Konya Milletvekili adayı Halil Etyemez, Ak Parti Konya Milletvekili adayı Mustafa Kaya, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Meriç Çağrı Ağır, Mut Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Hakkı Undar, Karapınar ilçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Sağlık Hizmetleri Derneği Başkanı Muammer Bozdoğan, Sivil Toplum Örgüt başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Eser Şenkul yaptı. Hastanenin proje aşamasından bu güne kadar destek veren protokol erkanına ve hayırsever Karapınar halkına teşekkür eden Şenkul, yeni hastanenin hizmet kapasitesi ile ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ise, AK Parti Hükümeti döneminde Karapınar’ın aldığı yatırımlardan bahsetti.

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, “1963 yılında yapılmış olan Karapınar Devlet hastanesi yapılırken, kapı kapı dolaşarak yapılmış. Ancak 2011 inşaatı yılında başlatılan Karapınar Devlet hastanesi Hükümetin gücü ile kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulmuştur. Her odası çok kullanışlı yapılmış olan bu hastane Karapınar halkına hayırlı olsun” dedi.

Sağlık Hizmetlerinin icraya dönüşmesinde emeği geçen Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’na teşekkür ederek başlayan Ak Parti Grup başkan vekili Mahir Ünal ise, “2002 den önce hizmet alınmıyordu da şimdi nasıl alınıyor? Burada işin kritik noktası, sizlerin sandıkta yönetime el koymuş olmasıdır. 2002 den önce Türkiye Bütçesinin % 44 faiz giderlerine gidiyordu. Kalan bütçe ile de memur maaşları bile ödenemezdi” dedi.

Paranın pul olduğu dönemlerden paramıza değerini sizlerin destekleri ile tekrar iade ettik diyen Ünal, “2002 de vaat ettiğimiz her sözü yaptık. Milletin iradesi devletin üzerinde tecelli ettiği sürece hizmet bu şekilde sizlere layığı ile ulaşmaya devam edecektir. 2002 den önce ihalelerde ihaleyi alan müteahhit, tüm akrabalarını zengin eder işi de bir türlü teslim edemezdi. Şimdi öyle mi, ihaleyi verirken bitireceği zamanı taahhüt etmesini istiyoruz ve taahhüt ettiği tarihte hastanemizi teslim etmesini sağlıyoruz” dedi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk’in yapmış olduğu dua ile kurdele kesimine geçildi.