Karaman’da atık yağ toplama noktaları oluşturuldu

Karaman’da atık yağ toplama noktaları oluşturuldu

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi, kullanılmış bitkisel atık yağları toplama çalışmaları kapsamında, okullarda atık yağ toplama noktaları oluşturuldu.Belediye...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi, kullanılmış bitkisel atık yağları toplama çalışmaları kapsamında, okullarda atık yağ toplama noktaları oluşturuldu.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklama, atık yağ toplama konusunda halktan destek beklediklerini söyledi.
Karaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bitkisel atık yağları toplama projesi ile hem çevreyi koruduğunu hem de atık yağların geri dönüşümünü sağladığını belirteren Çalışkan şunları kaydetti:
"Evlerimizde ve sanayide yemek yapımında kullanılan bitkisel atık yağların çöplük alaına ve lavaboya dökülmesiyle maalesef yeraltı suları kirlenmekte, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara neden olmakta ve bakım maliyetini arttırmaktadır."
- Bir litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor
"1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. Bu insan sağlığı ve çevreyi koruma için çok önemli bir konu. Belediye olarak bitkisel atık yağların toplanması hususunda bir kampanya yürütüyoruz. Vatandaşlarımız biriktirdikleri 5 litrenin üzerindeki bitkisel atık yağları, belediyemizin 444 25 70 numaralı çağrı merkezi’ni arayarak adreslerinden aldırabilirler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler