Karaman-Konya yolunda işlenen 22 sanıklı cinayetin davası Kayseri'de görülüyor

Karaman-Konya yolunda işlenen 22 sanıklı cinayetin davası Kayseri'de görülüyor

Karaman'da silahlı kavga sonucu ölen bir kişinin katili zanlı, 73 gün süren firarın ardından yakalandı. Kayseri'de devam eden davada 22 sanık yargılanıyor.

Karaman-Konya karayolundaki Galericiler Sitesi'nde 14 Haziran 2022 tarihinde çıkan kavgada R.E. ve Ö.K. silahla yaralanmış, R.E. ise hayatını kaybetmişti.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği'nin özel ekibi, R.E.'nin katil zanlısı E.K'yi yakalamak için uzun süren bir çalışma yürütmüş ve şüphelinin İzmir'de olduğunu tespit etmişti. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak operasyon sonucunda, 73 gün boyunca firarda kalan E.K. yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava kapsamında, 5'i tutuklu olmak üzere toplam 22 sanık yargılanıyor. Suçlamalar arasında 'suç örgütü kurma', 'suç örgütüne üye olma' ve 'kasten öldürme' gibi ciddi suçlamalar bulunuyor. Güvenlik endişeleri nedeniyle dava, Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Davanın son duruşmasında, tutuklu sanık E.K. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, avukatları duruşma salonunda hazır bulunmuştu. Sanık E.K., tahliyesini talep ederken, mahkeme heyeti tutukluluğunun devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelemişti.

Olayın detaylarına göre, cinayetin yaşandığı Karaman'daki duruşma, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor ve adaletin sağlanması için titiz bir süreç izleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.