Karalı'dan açıklama:Konu başka yere...

Karalı'dan açıklama:Konu başka yere...

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, yerel seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini söylediği paylaşımını kaldırdı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı yerel seçimlerde hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğini söylediği paylaşımını ‘konunun başka yerlere çekilmesinden rahatsız olduğum için söz konusu twit'imi çekiyorum.’ şeklinde yeni bir paylaşım yaparak kaldırdı.

Kişisel Twitter hesabından “İLAN EDİYORUM” notuyla bir açıklama yayınlayan Karalı şunları söylemişti:

“Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir, seçimde kadınlara oy vermeyeceğim.”

Dekan Karalı yeni bir paylaşım yaparak ilgili nota açıklama getirdi ve "Kadınlarımıza verilen değerin, aile bağlamından uzaklaştırılıp iş hayatındaki katkılarıyla ölçülmesinden ve böylece ailenin zarar görmesinden rahatsızlık duyduğum için bir twit attım. Ancak konunun başka yerlere çekilmesinden rahatsız olduğum için söz konusu twit'imi çekiyorum." ifadelerine yer verdi.

karali.jpg

"Kadınlar evde otursun, onlara benden oy yok!"